Саопштење: Стање на територији града је за сада стабилно

Градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић, одржао је састанак са представницима Опште болнице “Ђорђе Јоановић”, Завода за заштиту здравља, Плућне болнице, Дома здравља, Полицијске управе, Комуналне полиције, Инспекцијских служби града и Црвеног крста на коме је закључено да Град Зрењанин предузима конкретне потезе и у потпуности поштује препоруке Министарства здравља, те да се активно прати ситуација са даљом појавом вируса Ковид 19 на територији града.

 


- Стање на територији града је за сада стабилно. 
- Све културне и спортске манифестације у граду и околини су отказане.
- Приоритет је заштита свих грађана, деце и најстаријих суграђана.   

 


- Апелује се на све грађане да примењују појачане мере хигијене и  понашају се у складу са препорукама Министарства здравља.
- Такође се моле сви грађани који имају било каквих здравствених тегоба да прво позову кол центар и након консултације са дежурним лекаром позову своје амбуланте и телефонским путем најаве свој долазак! 

 


- Грађани који имају симптоме или су били у контакту са оболелим од корона вируса пријављују се директно кол центру на телефон 069/2101102 који је у функцији свакодневно од 08 до 22 часа.
- У овом тренутку је неопходно имати поверење у здравствене раднике и еминентне стручњаке, поштовати инструкције и препоруке надлежног министарства.  

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5539/Stab_za_VS_01_m.jpg