Заседао Градски штаб за ванредне ситуације - скраћује се радно време угоститељских објеката и кол-центра

Градски штаб за ванредне ситуације одржао је данас седницу, на којој су донете одлуке у складу с новим мерама Владе Републике Србије за сузбијање епидемије вируса Ковид-19, које су синоћ саопштили председник Републике Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић. 
 
Седницом је председавао командант штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је рекао да је састанак сазван због нових упутстава која су добијена и због промене ситуације услед пооштрених мера у условима ванредног стања, те ће се, на основу тога, донети и одговарајућа одлука.   
 
 
 
Руководиоци здравствених установа известили су Градски штаб за ванредне ситуације о актуелном стању у болницама, Дому здравља, Заводу за јавно здравље, као и Геронтолошком центру. Стање је у свим установама оцењено као стабилно, ангажовани су сви људски ресурси, а како је због природе епидемије и доласка у фазу тзв. “локалне трансмисије”, тежиште здравствене заштите пренето на запослене у Дому здравља и изабране лекаре, из те установе апелују на пацијенте и грађане који имају респираторне тегобе да се прво обрате телефоном својим амбулантама и изабраним лекарима.  
 
 
 
Кол-центар Градске управе за помоћ најугроженијим суграђанима и онима којима је забрањен излазак из домова скраћује радно време и радиће од 07.00-19.30 часова, свакодневно. Радно време угоститељских објеката, уз редуковање броја гостију, ограничава се од 08.00-19.00 часова, а сви привредни субјекти који имају потребу за радом у другој смени до 22.00 часа и у трећој смени, у сарадњи с Регионалном привредном комором и Полицијском управом Зрењанин, биће информисани о начину издавања одговарајућих потврда за запослене. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5550/Stab_VS_18032020_0.jpg