Градоначелник на осветљеном Градском стадиону: улагања у спортску инфраструктуру инвестиција за будућност

- Помажемо спортским клубовима, али исто тако градимо и улажемо у нову спортску инфраструктуру. Реновирали смо Градски стадион, и завршили прву, од планиране две фазе. Стадион је изграђен 1953. године, и управо сада први пут има расвету за одржавање тренинга и такмичења у вечерњим сатима. Као што видите, атлетичари су и вечерас овде, користе модерну тартан стазу коју смо поставили, а у првој фази радова на реконструкцији стадиона уложено је 200 милиона динара.  Наредна фаза подразумева улагања од 290 милиона, где ћемо средити и сам фудбалски терен, и комплетне трибине укупног капацитета девет хиљада и пет стотина места. Сада са сигурношћу можемо рећи да ће то бити прелеп спортски објекат у нашем граду - рекао је градоначелник Чедомир Јањић приликом синоћње посете Градском стадиону. 

Градоначелник је, са сарадницима, обишао стадион са укљученом расветом, постављеном прошле године, у склопу прве фазе обимне реконструкције тог спортског објекта. Изграђени су тартан атлетска стаза и атлетско борилиште по стандардима Светске атлетске федерације, за одржавање међународних атлетских такмичења. и монтирано рефлекторско осветљење за потребе атлетских такмичења. Стадион је осветљен најсавременијим “Филипсовим” рефлекторима. Стубови расвете су високи 49 метара, на сваком је пројектовано 48 светиљки, а у овој фази постављене су по 22. Радове на монтажи рефлектора и постављању расвете извеле су фирме “Енерготехника - Јужна Бачка” и “Филипс”.

С градоначелником су на стадиону разговарали директор Јавне установе “Спортски објекти” Бојан Мијатов и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, а у посети су били и заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћници градоначелника Симо Салапура и Драган Ћапин

  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5697/Stadion_reflektori_jun_2020_0.jpg