Градоначелник посетио Лазарево: замењена јавна расвета, наставља се изградња канализационе мреже, уређују спортски терени

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, посетио је јуче Лазарево и том приликом је обишао спортски центар и ватрогасни дом у том селу. У Лазареву су у току радови на изградњи кошаркашког терена, на којем ће бити постављена тартан подлога, и то је само једна од инвестиција реализованих и планираних у претходном периоду. Замењена је и комплетна јавна расвета, уређен је и поплочан центар села, уређује се сала за борилачке спортове.

- Више пута сам поновио да сређујемо центар и периферију града, али да бринемо и о 22 насељена места. Лазарево је једно од ретких места које данас има и самодопринос, тако да су грађани удружили свој новац да би комунално опремили село и помогли спортским клубовима. Наш допринос у томе је лепо кошаркашко игралиште са тартан подлогом, на радост младих и сјајних кошаркаша из Лазарева, али и друге омладине – казао је Јањић.

Градоначелник је најавио да већ крајем наредне недеље у село стижу машине у склопу наставка градње фекалне канализације, у оквиру чега ће бити изграђене и две црпне станице.

- Још пет милиона динара је издвојено за наставак изградње канализационе мреже. То је један од највећих пројеката на подручју града и у наредном периоду ћемо у сва 22 села или завршити или започети градњу фекалне канализације – напоменуо је Јањић.

Он је подсетио да је у Лазареву, као и у другим селима, замењена комплетна јавна расвета, тако да мештани сада имају нову натријумску расвету у својим улицама.

- Један од великих пројеката који ће Град Зрењанин финансирати уз помоћ Покрајине јесте и изградња спортске сале у Лазареву – најавио је градоначелник Јањић.

Председник Савета МЗ Лазарево Радован Тихомировић истакао је да су градилишта у Лазареву била активна у претходном периоду. Он се захвалио зрењанинској локалној самоуправи и градоначелнику Чедомир Јањићу на новом кошаркашком терену, али и на другим пројектима реализованим у овој средини.

- Претходних месеци смо поплочавали центар села бехатон плочама, и урађено је око 500 квадрата простора. Из самодоприноса завршавамо уређење сале за борилачке спортове, а надамо се да ћемо ове године завршити и цркву, односно подићи два звоника. Обезбеђена су за те намене средства од Републике, Града, Месне заједнице и грађанства. Такође, имамо обећање градских челника да ћемо наставити и са радовима на канализацији, што ће посебно обрадовати све мештане – нагласио је Тихомировић.

Заједно са градоначелником Јањићем, у посети Лазареву били су и његов заменик Саша Сантовац и помоћници Симо Салапура и Драган Ћапин.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5683/Lazarevo_teren_0.jpg