Немачка компанија “ГПК” приводи крају изградњу погона, нова радна места за Зрењанинце

Немачка компанија “ГПК” приводи крају изградњу производних погона у зрењанинској индустријској зони “Југоисток”. То је једна од седам иностраних и домаћих компанија које тренутно граде погоне у овој зони и најављују отварање нових радних места. Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, тим поводом је обишао радове и разговарао са власником фабрике “ГПК” Клаусом Паулом
 
 
 

- Ово је најбољи пример како изгледа градити у Зрењанину. Немачки инвеститор није имао проблема ни с локалном администрацијом, нити с “папирологијом”, и зато радове на изградњи погона већ приводи крају. Поносан сам на нашу градску администрацију која је једна од најбржих у Србији – истакао је градоначелник Јањић. 
 
Он је нагласио да су сви инвеститори, који су одлучили да улажу у Зрењанин, заинтересовани да што пре изграде погоне, подсећајући да у индустријској зони “Југоисток” тренутно седам инвеститора гради производне хале.
- До краја ове године биће и отварања нових погона и запошљавања радника, и то је оно што ме посебно радује – поручио је Јањић. 
 
 
 
 
Компанија “ГПК”, која послује у склопу “ЕКХ групе” из Берлина, у Зрењанину ће производити точкове за контејнере и канте за изношење смећа. Вредност инвестиције, са опремом, у првој фази износи три милиона евра, а у плану је да у почетку буде запослено до 20 радника. Власник фирме Клаус Паул казао је данас да је у плану и ширење производње. 
- Почетком новембра прошле године поставили смо камен темељац, а изградња објекта је скоро готова. Цела Европа и цео свет су имали проблема са пандемијом коронавируса, али наш посао се, упркос томе, одвија по плану. Захвалио бих се градоначелнику на подршци и на томе што је омогућио долазак нас, страних инвеститора. Веома сам захвалан и фирми “СМ инжењеринг” која је задужена за грађевинске радове. Зрењанин је посебно захвалан за улагање и волео бих да овде дођу и други инвеститори, а ја ћу помоћи у томе колико је у мојој моћи – казао је Паул. 
 
Он је најавио да ће вероватно у септембру у производне погоне бити инсталиране прве машине, а да ће производња стартовати до краја године. 
 
 
 
 
Директор погона “ГПК” у Зрењанину Зоран Шипка додао је да је у плану да се ради у све три смене, као и да је сва производња намењена извозу. 
 
Заједно са градоначелником, погоне “ГПК” обишли су и његов заменик Саша Сантовац, помоћници Симо Салапура и Драган Ћапин, као и начелник Одељења за привреду Градске управе Горан Краварушић. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5696/GPK_062020_0.jpg