Нова јавна расвета у пуној функцији, решен и проблем расвете кружне раскрснице у Улици Жарка Зрењанина

- Град Зрењанин уложио је знатна средства у реконструкцију комплетне јавне расвете у самом граду и у свим насељеним местима и ефекти те инвестиције јасно се могу сагледати. Заменили смо више од девет хиљада живиних сијалица натријумовим, али и уградили више од 350 нових командних ормара, чиме су омогућене брже интервенције у случају кварова, регулација расвете током ноћи и велике уштеде у потрошњи електричне енергије, и до 70 одсто у односу на стање у претходном периоду - рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, након синоћњег обиласка осветљеног Градског стадиона и неколико улица у којима је у функцији нова јавна расвета. 

Он је додао да су, током радова на реконструкцији расвете, утврђени одређени проблеми на појединим локацијама, који нису могли бити исправљени једноставном заменом сијалица, већ се прибегло другим техничким решењима. Један од проблема који је саниран на најбољи начин је осветљење кружне раскрснице у Улици Жарка Зрењанина, где су јуче завршени радови на постављању централног стуба расвете, са четири светиљке, чиме ће ова раскрсница постати знатно безбеднија за саобраћај. 

Инвестиција вредна 380 милиона динара вишеструко је значајна за град и подразумевала је не само физичку замену свих дотрајалих сијалица и светиљки, већ квалитативно побољшање система управљања јавном расветом, усклађивање са законском регулативом у овој области, уштеде у потрошњи и поједностављено одржавање и интервенисање у случају кварова. Радове je извeлo предузеће које је добило посао на основу тендера, “Електро Енерџи” из Београда, а ангажовало је и локалног кооперанта, фирму “Електролумен”.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5700/RASVETA_Zrenjanin_0.jpg