Одржана Видовданска академија - награђени ученици генерације свих основних и средњих школа

У Барокној сали Градске куће одржана је традиционална Видовданска академија, коју су приредили Организација “Светосавље” и Град Зрењанин, а централни део свечаности представљало је уручење награда за 39 ученика генерације у свим зрењанинским основним и средњим школама у школској 2019/20. години. 

Најбоље међу најбољима посебно су наградили “Светосавље” и Град Зрењанин, а на постигнутим резултатима честитали су им заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и председник организације “Светосавље” Драган Видаковић

Беседу поводом Видовдана изрекао је професор Петар Бодирога, а обраћајући се присутнима, Драган Видаковић је рекао да је данашњи повод за окупљање намера да се награди оно најбоље што имамо у нашој средини - ђаци генерације свих основних и средњих школа, као и наставници и професори који могу бити узор и пример свима осталима.

Видаковић је подсетио да се од 2018. године награђује и просветни радник који се издвојио својим резултатима и радом и који, како је навео, по уверењу “Светосавља” завређује да добије посебно признање, управо на Видовданској академији. Ове године, пригодно признање и новчана награда додељени су Емилији Ћоровић, наставници српског језика у зрењанинској Основној школи “Жарко Зрењанин”.

Заменик градоначелника Саша Сантовац честитао је најбољим ученицима и наставницима, истакавши да ова прелепа слика Зрењанина, младих људи који су део његове будућности, све радује, али и обавезује. 
- Користим прилику да вам у име Града Зрењанина и у своје лично име, честитам на постигнутим резултатима у досадашњем школовању. Ви сте предводници своје генерације и носиоци будућег развоја ове средине и уверен сам да ће неки од вас у наредним годинама и водити овај град. Желим вам да завршите школе и факултете које планирате, да се школујете било где у свету, али да се вратите у свој град, и овде се остварите као професионалци у свом послу, заснујете породице и доприносите развоју и града Зрењанина и државе Србије.

Драги ученици генерације, честитам и вашим наставницима, професорима, директорима школа и родитељима, а посебну захвалност упућујем Организацији “Светосавље” на свему што већ годинама, сада већ и у другој својој деценији, чини на популаризацији знања, правих вредности и квалитета, и промоцији најбољих међу најбољима - истакао је Сантовац. 

У уметничком делу програма Видовданске академије учествовао је хор “Жене мироносице”, под управом диригента Зорице Кецић, оперска певачица Милица Досковић, као и ученици ОШ “Др Бошко Вребалов” из Меленаца окупљени око пројекта “Србољупче”. 

УЧЕНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА, У ШКОЛСКОЈ 2019/20. ГОДИНИ

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5711/VidovdanskaAkademija2020_0.jpg