Зрењанин лидер у Србији по броју и организованости добровољних ватрогасних друштава

У кругу Ватрогасног дома у Зрењанину јуче је одржана свечаност на којој су челници Града Зрењанина и Ватрогасног савеза Србије уручили нове комплете опреме представницима свих добровољних ватрогасних друштава са територије Града Зрењанина. Уз присуство представника Ватрогасно-спасилачког батаљона МУП Србије у Зрењанину, комплете опреме добровољним ватрогасцима су уручили градоначелник Чедомир Јањић и председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин

Градоначелник Чедомир Јањић истакао је одличну сарадњу Града Зрењанина са добровољним ватрогасцима и Ватрогасним савезом Србије и похвалио рад доборовољних ватрогасних друштава. 
- Поносан сам што имамо 23 доборовољна ватрогасна друштва, што имамо двадесет једно возило у сваком тренутку спремно за интервенцију и такав број ватрогасних возила нема ни један град. У фази набавке су још два возила, тако да ће свако ватрогасно друштво имати своје возило и мислим да су они озбиљна помоћ професионалним ватрогасцима који су сјајни, и то је нешто што истичемо као добро. Они нас чувају у летњем периоду, али и кад су друге недаће у питању, сетите се интервенција наших ватрогасаца када су биле поплаве широм Србије, када су велики пљускови прво зовемо ватрогасце, тако да сам веома поносан што свако село има своје добровољно ватрогасно друштво - нагласио је градоначелник. 

Један од доказа добре организованости зрењанинских ватрогасаца је и тај што је председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин управо наш суграђанин. Он се након свечаности и уручења комплета опреме прво захвалио Покрајини и Граду Зрењанину на издвојеним средствима за ову намену.
- За 352 комплета које је градоначелник данас уручио нашим добровољним ватрогасним друштвима издвојено је 10 милиона динара и то су подстицајна средства каквих у оваквом обиму није било у последњих пет деценија и сигурно да нам много значе. Наш градски ватрогасни савез је међу срединама у Србији које су добиле највише донација те врсте. Град Зрењанин познат је добровољном ватрогатсву, имамо 23 добровољна ватрогасна друштва, што нас чини водећим градом у Србији по организацији. Укупно је на територији Града Зрењанина око 3000 добровољних ватрогасаца, а на територији Републике Србије око десет хиљада, те се и по томе може сагледати добра организованост и масовност у нашој средини - нагласио је Драган Ћапин.   


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5669/Vatrogasci_uniforma_0.jpg