Летњи одмори и епидемија успоравају радове на градилиштима, али их не прекидају

Годишњи одмори и заоштравање епидемиолошке ситуације изазване коронавирусом утичу и на радове на зрењанинским градилиштима, али се активности започете на различитим локацијама не прекидају. 

Након краћег прекида, због повишеног водостаја реке, настављени су радови на измуљавању Бегеја, уклањању растиња и уређењу леве обале, од пешачког моста код насеља “Берберско”, ка насељу “Ружа Шулман”. На терену су два пловна багера и баржа која односи и депонује извађени материјал, а радове је јуче обишао и с представницима извођача разговарао помоћник градоначелника Зрењанина Драган Ћапин.

Подсећамо, на потезу чије је уређење почело планирана је и градња пешачке стазе, па ће шеталиште уз реку које је изграђено до пристана бити продужено све до железничког моста, и водиће поред школе “2. октобар” и насеља “Ружа Шулман”. Рок за завршетак радова на чишћењу Бегеја је три месеца, а вредност посла је 40 милиона динара. Са по 20 милиона динара, радове суфинансирају Град Зрењанин и ЈВП „Воде Војводине“. 

На Багљашу се изводе радови на реконструкцији тротоара на Булевару Вељка Влаховића и завршен је већи део посла на десној страни улице, од надвожњака до раскрснице са Стражиловском улицом. Радове изводи зрењанинско предузеће “Еко Градња”. Главна пешачка комуникација у том насељу већ је добила сасвим нови изглед. Сада је проширена на четири метра, ивичњацима одвојена од бициклистичке стазе и уклопљена у раније реконструисани плато испред зграде месних заједница, као и простор код аутобуског стајалишта и пијаце. У току су радови на нивелацији са платоом око фонтане и локалима у том делу тржног центра. 

У другом делу највећег зрењанинског насеља одмичу радови на изградњи другог продајног објекта компаније “Лидл” у нашем граду. Како је раније најављено из те компаније, очекује се да радови буду завршени до краја августа, уз могућа мања одступања због епидемије коронавируса. Објекат је сличан постојећем у Зрењанину, површине око 2.500 квадрата, са 1.400 квадрата продајног простора и око 120 паркинг места, а по неком “Лидловом” стандарду за овакве објекте, у њему ће бити запослено око 40 радника. Значајан је и по томе што ће, практично, повезати у функционалну целину стамбени и пословни део “Багљаша”. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5718/Radovi_pristan_jul2020_0.jpg