УРЕЂЕЊЕ ЛЕВЕ И ДЕСНЕ СТРАНЕ БЕГЕЈА: Радови теку планираном динамиком

Између пешачког и железничког моста, у дужини од 780 метара, у току су радови на измуљавању Бегеја, чији рок за завршетак је три месеца. 
Радови теку планираном динамиком, у шта се данас уверио Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина, који је поменуте радове обишао са својим сарадницима. У данашњем обиласку, уз градоначелника су били и заменик Саша Сантовац, помоћници Драган Ћапин и Душко Радишић и представници предузећа ЈВП “Воде Војводине” који учествују у финансирају истих.

Вредност радова је 40 милиона динара, а са по 20 милиона динара, финансирају Град Зрењанин и ЈВП „Воде Војводине“. 

Радови су тренутно у пуном јеку и значајне промене већ су видљиве, у шта нас је уверио Душко Радишић, помоћник градоначелника Зрењанина.

- Ово је сада потпуно нова визура, поглед и изглед Бегеја. Претходних деценија смо заборавили на Бегеј, што свакако није добро, али, сада се враћамо и користимо ове ресурсе. Надам се да ће ове године бити почетак постављана сталних везова, јер имамо велики број заинтересованих грађана за привезе и сталне везове, како би могли овде да чувају своје чамце, каже Радишић, који додаје да Град Зрењанин и ЈВП “Воде Војводине” настављају са чишћењем и да се ове године чисти потез од жутог моста до Железничког моста, а део који је до сада очишћен показује и више него добре резултате.

С обзиром да Град Зрењанин поседује туристички потенцијал, након реализације поменутих радова, осим што ће се побољшати услови живота свих грађана, уједно, очекује се и повећан број туриста, што ће допринети даљем развоју града. 

Подсећамо, на потезу чије је уређење почело, планирана је и градња стазе, па ће практично шеталиште које је изграђено до пристана бити продужено све до такозваних „малих улица“ код железничког моста, и водиће поред школе “2. октобар” и насеља “Ружа Шулман”. 

Такође, у плану је и бициклистичко-пешачка стаза која ће повезати овај део града са већ постојећом стазом Зрењанин – Ечка.
 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5727/Begej_Izmuljavanje_009.jpg