“Зрењанин - град спорта” - заједнички поручује десет младих спортиста из нашег града

У светлу кандидатуре Зрењанина за “Европски град спорта 2021” комплетиран је и шестоминутни промотивни филм на ком је представљено десет младих истакнутих спортиста из нашег града, који су се већ доказали на спортским борилиштима. О филму је већ било речи, током фаза његове израде, а сада је представљен у целини, и као такав доступан јавности. Биће коришћен и у промотивне сврхе за потребе Спортског савеза града Зрењанина и Града Зрењанина. 
  
Ради се, практично, о наставку идеје из претходне године, када је промовисан први овакав филм, односно представљено девет зрењанинских спортиста, а сада је завршен други, са десет нових личности: рвач Мате Немеш, куглашица Рената Бодо, пливачи Марко Вујин и Огњен Ковачевић, атлетичар, победник Специјалне олимпијаде Филип Бартоле, кик боксерка Марина Ђекић, каратисти Дуња Рајић, Срђан Марић и Александар Јованов и боксерка Александра Рапајић. Заједничко за све њих, осим што су успешни у спорту којим се баве, јесте и да су заслужили признања Спортског савеза града Зрењанина.

Подсећамо, о идеји да се ураде овакви спотови, који промовишу зрењанински спорт, али и афирмишу саме спортисте, помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура рекао је да се, на овај начин, покушава и скренути пажња јавности на неопходност бављења физичком активношћу. 
“Поред тога, наши спортисти промовишу и праве вредности здравог начина живота, али и потврђују заслужени епитет који наш град са поносом носи -”Зрењанин - град спорта”. Све ово има и додатно посебан значај, имајући у виду да је град Зрењанин постао кандидат за Европски град спорта”, истакао је Салапура.
  
Пројекат другу годину заредом реализују Град Зрењанин, Спортски савез града, Јавна установа “Спортски објекти”, Савез за школски спорт и продукција “Дигитал стил” из нашег града.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5725/Sportisti_0.jpg