Београд и Зрењанин настављају да јачају спортску сарадњу

Београд и Зрењанин настављају да јачају спортску сарадњу. У јуну су челни људи Спортског савеза Београда посетили Градску кућу у Зрењанину, реновиране хале и Музеј спорта, а домаћин им је био Симо Салапура, помоћник градоначелника. Сада је узвраћена посета, па су Симо Салапура и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерални секретар Спортског савеза Зрењанина након целодневног боравка из нашег главног града понели сјајне утиске.

У просторијама Спортског савеза Београда дочекали су их председник Драган Томашевић, генерални секретар Никола Пенић и председник Комисије за међуградску, међународну сарадњу и медије Слободан Ђурић.

 

 

– Још једном бих искористио прилику да честитам Зрењанину, прелепом граду у Банату, на престижној награди Европски град спорта 2021. у конкуренцији градова до 300.000 становника. Имамо идеју да у партнерству са Градом Београдом, поднесемо кандидатуру за признање које се додељује у Бриселу, за 2022. годину, за најбољу спортску престоницу Европе – истакао је Драган Томашевић, први човек ССАБ.

Генерални секретар ССАБ Никола Пенић на почетку посете госте је упознао са запосленима у овој институцији, истакавши да сарадња ова два града тек предстоји.

 

 

– У овим необичним временима, када се свет бори са вирусом Цовид-19, организовали смо више онлајн едукција за спортске стручњаке, спортисте и тренере. Драго ми је да смо међу учесницима имали и људе из Зрењанина. Планирамо да ускоро направимо један заједнички пројекат и на отвореном простору окупимо младе спортисте ова два града. Уз придржавања прописаних мера заштите, спортисти би се упознали, разменили искуства и кроз турнире такмичили – истакао је Никола Пенић, генерални секретар кровне организације београдског спорта.

 

 

По завршетку посете ССАБ у Тиршовој уследила је посета нашим фудбалским великанима – Црвеној звезди и Партизану. Генерални секретар Спортског друштва Црвена звезда Игор Милојевић и кустос музеја фудбалског клуба Милош Тркуља, провели су госте из Спортског савеза Београда и Зрењанина, кроз велелепни музеј. Уследило је сликање, подсећање на 1991, али и многе друге године успеха у богатој историји клуба из Љутице Богдана. Затим се стигло и до комшија у Хумској, где је госте дочекао Атила Хасанагић, маркетинг менаџер ФК Партизан. Он је Драгана Томашевића, Симу Салапуру и остале госте спровео на главни терен, где обновљена врхунска трава дочекује почетак квалификација за УЕФА Лигу Европе. Хасанагић је посетиоцима показао и музеј ФК Партизан.

У поподневним сатима организован је састанак са секретарком за спорт и омладину града Београда Драганом Белојевић. Причало се о буџетима, који се улажу у спорт ова два града, даљим плановима и продубљивању сарадње.

 

 

– Иза нас је лепа посета Београду. Много је тема за разговор и веома ме радује што ће спортски савези наша два града продубити сарадњу. Такође, очекујем да у 2021. направимо корак даље и у партнерству Зрењанина и Београда, конкуришемо са добрим пројектом код неких од Европских фондова. Наши градови имају добру спортску будућност – поручио је Салапура.

Текст и фото: Спорстки савез Београда

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5735/ssab_002-1030x780.jpg