Одржана конститутивна седница Скупштине града - Чедомир Јањић председник Скупштине

ОпштеСкупштина

Конститутивна седница Скупштине града Зрењанина одржана је данас у Великој сали Културног центра - како би се испоштовале мере у борби против коронавируса, а на тој седници за председника Скупштине је већином гласова изабран Чедомир Јањић.

 

 

Седницом је у почетку, како је Статутом предвиђено, председавао најстарији одборник Славко Шућуровић, а водили су је и два најмлађа одборника - Дубравка Краљ и Зоран Шемић. 

 

 

Прва тачка Дневног реда била је Извештај Градске изборне комисије Зрењанин о спроведеним изборима за одборнике Скупштине града, а затим је јавним гласањем изабрано три члана Верификационог одбора и то: Радмила Марковић Маћешић, председник, Борис Гладић и Мирјана Грујић, чланови. 

 


Како је Дневним редом предвиђено, донето је Решење о потврђивању мандата одборника који су затим дали свечане изјаве, а затим је уследио Избор председника Скупштине града.

Председник је изабран на предлог 56 одборника, тајним гласањем, већином гласова, а једини предлог био је Чедомир Јањић.

 

 

Нови председкик Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић је, обраћајући се одборницима, захвалио на подршци и рекао да је за њега велика част што је изабран за председника Скупштине града. 
- Сигуран сам да ћемо добро сарађивати и да ћемо доносити и тешке одлуке, а морам се захвалити и мом претходнику Оливеру Митровићу који је протекле  четири године сјајно водио Скупштину. Мислим да смо неке одлуке доносили брзо, у 24 часа, пре свега у интересу инвеститора, тако да није ни чудно што је Зрењанин један од најинтересантнијих градова за инвестирање, а није чудо ни то што многе компаније долазе у наше индустријске зоне, нити то што наша администрација ради веома брзо и зато што је Скупштина града радила веома ефикасно. Потрудићу се да та брзина и ефиксаност у раду остану, да, наравно, о свим тешким и мање тешким темама разговарамо у парламенту, што је био случај и претходном периоду, али  и да наш Зрењанин заиста буде град за нашу децу - рекао је Јањић који је затим преузео вођење скупштинске седнице. 

 

 

У наставку седнице измењен је Дневни ред и скинуте су тачке 6. Избор заменика председника Скупштине града,  тачка 8. Избор председника и чланова  Комисије за мандатна питања, тачка 9. Избор председника и чланова Комисије за персонална питања, као и тачка 10. Избор председника и чланова Комисије за прописе.

Одборници су одлучивали о тачки број 6. која се тицала постављања секретара Скупштине града, а који се на основу Закона о локалној самоуправи поставља на период од четири године , јавним гласањем, а на предлог председника Скупштине. Тако је нови секретар Скупштине града од данас Светлана Грујић.


Скупштину града Зрењанина чини 67 одборника, поред СНС који има 42 одборника, у скупштинским клупама су и СПС-ЈС са 11 одборника, Покрет Метла са 5, Војвођански фронт 4 одборника, СВМ са 3 и Суверенисти који имају 2 одборника.

 

 


По завршетку скупштинске седнице новинарима се обратио и Горан Кнежевић који је честитао грађанима Зрењанина и одборницима на избору.
- Очекујем да ће овај Сазив Скупштине и ови људи који су данас изабрани и који ће бити изабрани за који дан моћи да одговоре свим захтевима и да ћемо урадити најбоље у интересу грађана - рекао је Кнежевић истакавши да ће Зрењнин за који дан добити и извршну власт.
  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5738/Skupstina_KC_098.jpg