Заменик градоначелника Саша Сантовац кум славе Удружења параплегичара Баната

Чланови Удружења параплегичара Баната обележили су данас, уз молитвени обред и сечење славског колача, своју славу – Преображење господње.
Кум славе био је заменик градоначелника Саша Сантовац,  а Славски обред служио је протојереј Милорад Анчић.

 


Честитајући им славу, заменик Сантовац је истакао да Град Зрењанин помаже рад овог усружења, у складу са могућностима и да се нада да ће тако бити и убудуће, а да је за њега бити кум славе велика част, посебно када је реч о овом удружењу и члановима са којима има изузетно добру сарадњу.  

 

 

Ненад Крбавац, председник Удружења параплегичара Баната истакао је да се Преображење ове године обележава у специфичним околностима, у складу са препорукама и мерама против коронавируса.
- Због тога део прославе обележавамо овде у просторијама удружења, а затим ће се чланови ипак састати на излетишту “Мотел”, али у далеко мањем броју у односу на претходне године - рекао је Крбавац.

 

 

Говорећи о раду удружења, он је казао да је ова година специфична. Имали су много планова и пројеката, али се већи део тога, нажалост, неће реализовати.
- Од марта ми покушавамо, бар у једном делу да испунимо планиране програме. У овом тренутку то је ограничено у односу на наше замисли, али, верујемо да ћемо ову годину ипак завршити успешно и поред проблема насталих у финансирању, због коронавируса ограниченом окупљању људи и уз то поштовања одговарајућег протокола - рекао је Крбавац. 

 

 

Кумство за наредну годину преузео је Љубомир Станисављев. 

Иначе, ранијих година, слава Удружења параплегичара Баната, које  делује већ 35 година, организована је на Мотелу, уз присуство великог броја гостију и пријатеља.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5736/Paraplegicari_slava_013.jpg