Одржан састанак представника Града Зрењанинa и Удружења грађана "Стоп кафилерији"

У сали Градског већа одржан је данас састанак представника Града Зрењанина и Удружења грађана “Стоп кафилерији”, а зрењанинска кафилерија, проблеми на које се жале грађани и петиција “Да Зрењанин дише”, која ће данас и званично бити предата Граду, биле су теме о којима се говорило. 

 

 


Са члановима удружења разговарали су заменик градоначелника Саша Сантовац, председник Скупштине града Чедомир Јањић, Душко Радишић, као и заменик начелнице Градске управе Милош Королија, који су указали на обострану жељу - грађана и локалнсе администрације, за трајним решењем проблема.

Председник Јањић је рекао да се Град тим проблемом бавио уназад неколико година и да се на разне начине покушавало изнаћи решење, али, без, како је навео, овако радикалних мера. 
Указао је и да се све радило у складу са законима, да је постојало неколико опција за решење, а да су инспектори урадили свој део посла и да је средином августа донето решење којим се привремено забрањује обављање производног процеса у погонима кафилерије. Указао је и да је се иде ка томе да се погон измести са територије града. 

 

 

Заменик Сантовац напоменуо је да је Град Зрењанин показао добру вољу за решавањем дугогодишњег проблема Зрењанинаца, али и учинио конкретне кораке. Сантовац је уједно појаснио решење које је донело Одељење инспекција Градске управе у Зрењанину и шта оно конкретно подразумева. 

Активисти “Стоп кафилерије”, који су се захвалили челницима града што су се одазвали позиву на овај састанак, указали су на жељу Зрењанинаца за трајним решењем проблема кафилерије и затражили информације о даљим корацима које ће надлежне градске институције и службе предузети у трајном решавању проблема зрењанинске кафилерије.

Подсетили су и на многобројне жалбе грађана на непријатне мирисе који се шире градом и све друге последице које због рада кафилерије трпе становници Зрењанина, а посебно они који живе у близини “Прекона”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5760/kafilerija_sastanak_00.jpg