Одржана трећа инклузивна регата, овога пута на Бегеју

У организацији Удружења параплегичара Баната и Града Зрењанина, а уз присуство и представника неколико других удружења особа с инвалидитетом из нашег града и удружења пензионера, у петак је организована трећа инклузивна регата, овога пута на Бегеју. Након две регате на Тиси, одлучено је да се ова одржи на градској реци и да то буде својеврсна промоција и новог пристана и напора који се чине на чишћењу Бегеја, уређењу обала и увођењу нових садржаја на самој реци и око ње. 
 
 
 
 
Помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић посебно се осврнуо на чињеницу да се ова регата одржава управо на Бегеју.
- Трећа инклузивна регата креће из центра Зрењанина, с нашег Бегеја и новог пристана и ево прилике да видимо и какви су планови приступачности за ову локацију. У овом тренутку, пристан се налази на једној од највиших кота обале Бегеја и овде је градња приступачне стазе била компликована, али недалеко одавде ради се нова стаза, мислим да ће се већ наредне недеље бетонирати, и одатле до самог пристана биће насут камен и постављена стаза, тако да ће и пристан бити доступан свима. Том стазом ће се силазити и до будућих сталних везова за више пловила и чамаца на Бегеју - објаснио је Радишић. 
 
Казао је још да се нада да ће нека од наредних регата бити организована и на нашем Тамишу. 
 
 
 
 
Као и до сада, представници Удружења параплегичара Баната, с великим узбуђењем прихватили су учешће у регати. Једна од њих, Снежана Николич, каже да је учествовала и у прве две регате и срећна је што се уређује Бегеј у самом граду и да се може и одавде кренути на пловидбу. 
- Драго ми је што ћемо се данас дружити и уживати. Обележићемо и 5. септембар, међународни дан особа с повредом кичмене мождине - истиче она. 
 
 
 
 
Председник Удружења параплегичара Баната Ненад Крбавац рекао је да се регата, због познате ситуације, организује у нешто мањем обиму и драго му је што Бегеј поново постаје плован.
- Ово је догађај који, на неки начин, “отвара” Бегеј и промовише неки нови вид активности на реци. Очекујем двадесет до тридесет људи на води, а регата ће се кретати од пристана у центру Зрењанина до “триангла” код Клека и назад. Након тога поново ћемо се сакупити и наставити дружење - навео је Крбавац.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5755/Regata_Zrenjanin_2020_0.jpg