Пољочувари зрењанинске Пољочуварске службе открили 500 хектара узурпираног пољопривредног земљишта, вредност усева између 25 и 30 милиона динара

У Мултимедијалној сали Градске куће одржана је данас конференција за новинаре на којој су резултате рада Пољочуварске службе у Зрењанину представили координатор Бранислав Лазић и Благоје Богдановић.
 
Обраћајући се новинарима, Лазић је рекао да су пољочувари у Книћанину открили око 500 хектара узурпираног пољопривредног земљишта. Од тога је, казао је, 380 хектара засејано сунцокретом, а већ је пожњевено око 300 хектара. 
- Открили смо узурпирано земљиште, око 60 хектара у катастарској општини Книћанин, које је тренутно под кукурузом, као и земљиште у Ботошу и Банатском Деспотовцу. Вредност  усева на тих 500 хектара је између 25 и 30 милиона динара - рекао је координатор Лазић. 
 
 
 
Он је појаснио да је реч о површини једнакој целом атару мањег зрењанинског села, а да су на трагу да открију још око 100 хектара узурпираног земљишта, те да ће се новац од прикупљених усева слити у буџет града.  
 
Лазић је рекао да су зрењанински пољочувари, њих 33, задужени за надгледање атара у свим насељеним местима на територији нашег града, као и у појединим рубним деловима градског подручја на којима постоји пољопривредно земљиште. 
 
Током претходног периода успели су да у Меленцима сачувају од крађе 20 хектара детелине, а у Ченти 1.500 лубеница. 
 
 
 
Истакао је да је ове године откривено највише узурпираног пољопривредног земљишта, али да је, на срећу, мање крадљиваца на њивама. 
 
Током рада, како је навео, пољочувари се сусрећу са многим проблемима и непријатностима, али да, и поред тога, посао за који су задужени обављају савесно. 
- Успели смо да откријемо и бројне крађе воћа и поврћа, а у наредном периоду, будући да је у току жетва сунцокрета, могу се очекивати пожари у атарима које изазивају несавесни пољопровредници, а затим и шумске крађе, што такође није реткост - додао је још Лазић.  
 
Лазић је данас указао и на добру сарадњу са локалном самоуправом и зрењанинском полицијом. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5756/Poljocuvari_press_0.jpg