Пријем за Александру Узелац, сребрну јуниорску одбојкашицу Србије

У зрењанинској Градској кући јуче је приређен пријем за Александру Узелац, чланицу одбојкашког клуба “Багљаш 023” и јуниорске репрезентације Србије која је на управо завршеном Европском првенству освојила друго место. Пријем су приредили помоћник градоначелника Симо Салапура и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, који су честитали Александри на великом успеху и сребрној медаљи, још једној у низу европских, светских и олимпијских одбојкашких медаља које су, у различитим конкуренцијама, до сада стизале у наш град. 
 
 
 
Александра Узелац је била међу најбољим играчицама, иако је скоро три године млађа од узраста у ком је наступила. У полуфиналном мечу, против Француске, забележила је 22 поена и дала немерљив допринос пласману наше екипе у финале. Против Туркиња, у борби за злато, након исцрпљујућих пет сетова (2:3) играчице је сустигао умор од претходних јаких мечева и како каже Узелчева, освојено сребро је у овом тренутку било максимум. Задовољна је и пласманом наше селекције на светско првенство наредне године.
 
 
 
У истом дану, Зрењанин је забележио тако два спортска догађаја - испратио учеснике бициклистичке “Трке кроз Србију” и одао признање талентованој младој одбојкашици Србије Александри Узелац. Како и доликује “Европском граду спорта 2021”, добрих спортских вести из нашег града сигурно ће у предстојећем периоду бити све више.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5751/Prijem_Aleksandra_Uzelac_0.jpg