Градоначелник разговарао с челницима Рвачког савеза Србије и Рвачког клуба “Пролетер”

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, замеником Сашом Сантовцем и генералном секретарком Спортског савеза града Зрењанина Вукосавом Ђапић Атанацковић, примио је данас у свом кабинету председника Рвачког савеза Србије Жељка Трајковића и председника Рвачког клуба “Пролетер” Зрењанин Марка Станојчића
 
Теме данашњег разговора односиле су се на стратегију развоја РК “Пролетер” у наредном периоду и на рад клуба у будућности, као и о наступу чланова клуба на предстојећим великим такмичењима. 
 
 
 
Председник Рвачког савеза Србије, наш суграђанин Жељко Трајковић, истакао је да окосницу националног тима Србије, половину рвача који наступају за репрезентацију, чине управо чланови “Пролетера” - Кристијан Фрис, Мате и Виктор Немеш, Николај Добрев и Михаил Каџаја - те је на састанку било речи о њиховим наступима на Светском првенству у Београду, које би требало да се одржи у децембру у Београду, као и на Олимпијским играма у Токију, наредне године. 
 
Рвачки клуб “Пролетер” најтрофејнији је спортски колектив у нашем граду, са освојених седамнаест титула државног првака у екипној конкуренцији и небројено трофеја у појединачној, а последњу титулу актуелни шампиони Србије освојили су 2019. године у години великог јубилеја - једног века рвачког спорта у Зрењанину. 
 
 
 
Прву шампионску титулу зрењанински клуб освојио је још 1952. године. Легендарни “Пролетеров” репрезентативац Бранислав Симић освојио је 1964. године прву златну олимпијску медаљу у индивидуалним спортовима за Југославију, а потом је уследио читав низ одличја за зрењанинске рваче на европским и светским шампионатима и олимпијским играма, укључујући, наравно, и домаће трофеје које је тешко и пребројати.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5780/Prijem_RK_Proleter_0.jpg