Одржан састанак са представницима удружења особа са инвалидитетом - помоћ града од немерљивог значаја

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са замеником Сашом Сантовцем и начелницом Одељења за друштвене делатности Јеленом Драгић, разговарао је данас у Градској кући са представницима неколико удружења особа са инвалидитетом.
 
Како је том приликом речено, епидемија коронавируса оставила је негативне последице на многе области живота, па тако и на рад тих удружења, а уједно и на положај њихових чланова. 
 
 

Градоначелник Салапура је указао на значај удруживања и заједничког решавања проблема са којима се суочавају особе са инвалидитетом. Он је подсетио да би једна од идеја - отварање Канцеларије за особе са инвалидитетом, помогла да се чланови тих удружења окупе са заједничким циљем, а то је побољшање услова живота у нашем граду. 
 
Градоначелник је рекао да је и да би могуће реактивирање Савеза особа са инвалидитетом, који би такође окупио чланове удружења, томе такође могло допринети. Важно је, навео је градоначелник Салапура, удружити ресурсе и решити главне проблеме свих чланова, а они су, углавном слични и тичу се, пре свега, недостатка финансијских средстава. 
 

Истакао је и да ће ових дана бити расписан и конкурс за расподелу средстава удружењима особа са инвалидитетом, а да је у плану и састанак с начелницом Средњобанатског округа, будући да су чланови удружења са територије не само Зрењанина, већ и других општина округа. 
 
Састанку су присуствовали чланови удружења слепих и слабовидих, глувих и наглувих, параплегичара и особа са целебралном парализом и МНРО “Сунцокрет”, а заједнички закључак њихових представника јесте да је помоћ локалне самоуправе од немерљивог значаја за њихов опстанак и њихово фунционисање.   
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5781/OSI_sa_gradonacelnikom_102020_0.jpg