Челници Спортског савеза Србије у посети Зрењанину: обострана подршка и помоћ у реализацији значајних пројеката и активности

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, примио је данас делегацију Спортског савеза Србије, коју су предводили председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић. Састанку су присуствовали и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, секретар Савеза за школски спорт Јован Лекић и директор Јавне установе “Спортски објекти” Бојан Мијатов. 
 
Разговарало се том приликом о проглашењу Зрењанина за “Европски град спорта 2021”, али је било разговора и о другим спортским дешавањима и актуелностима, посебно у светлу епидемије КОВИД-19, чије се последице значајно осећају и у сфери спорта. 
 
 
 
Председник ССС, прослављени рвачки ас Давор Штефанек, рекао је да је формални разлог данашње посете био упознавање с новим градоначелником, али с обзиром да он стиже из сфере спорта, међусобна сарадња је већ дуго присутна. 
- Било је речи о више тема, а пре свега о Зрењанину као Европском граду спорта, сагледали смо све чињенице и актуелну ситуацију која је тешка, а биће таква и у наредном периоду, и да смо ту да једни другима помажемо. Град Зрењанин види у Спортском савезу Србије једног од партнера у реализацији тог пројекта, а ми такође у неким сферама тражимо подршку од града. До сада смо имали изванредну сарадњу, и са Градом и са Спортским савезом града и нема разлога да се то не настави и не подигне на још виши ниво - рекао је Штефанек и додао да је Зрењанин за њега посебан град, у ком је постигао врхунске спортске резултате током своје каријере.
 
 
 
- Осам година сам наступао за Рвачки клуб “Пролетер”, добио сам овде велику подршку у тренуцима једне животне и спортске прекретнице, и као члан овог клуба постао светски шампион и освајач осам титула клупског државног првака у осам година, тако да је, уз родну Суботицу, ово свакако мој други град, за који ме везују најлепше спортске успомене. Захваљујем се Зрењанину на свему томе, а као град спорта имаћете максималну подршку Спортског савеза Србије - напоменуо је Штефанек данашњим домаћинима. 
 
Он је, уједно, најавио и опроштај од активног бављења рвањем, на предстојећем Светском купу, еквиваленту Светског шампионата, планираном да се одржи у Београду у децембру ове   године.  
 
 
 
Током разговора оцењено је да спорт не би требало да трпи услед актуелне ситуације и да се сви учесници такмичења морају придржавати епидемиолошких мера, те да ће се Спортски савез Србије придржавати свих одлука Кризног штаба Републике Србије које се тичу организације спортских догађаја. 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истиче да је за град велика част када угости таквог спортисту, светског и олимпијског шампиона, и неког ко је значајан део спортске каријере провео управо у Зрењанину. 
- Још већа је част када се он налази на челу “кровне” спортске организације Србије, једне од најмасовнијих на Балкану, онда, наравно, разговарамо о спортским темама, нашој историји, плановима за будућност, и у томе имамо велику подршку Савеза за спорт Србије. Титула коју смо добили и коју треба да оправдамо наредне године, није титула само града Зрењанина, већ и признање за Покрајину, за Републику Србију, то је признање за целокупан српски спорт и мислимо да су нам најбољи партнери у томе спортске институције, наравно уз Министарство омладине и спорта и Покрајински секретаријат и данас је то била главна тема разговора. Такође, пружили смо и максималну подршку нашем председнику, и спортисти, који ће за месец дана у Београду завршити такмичарску каријеру - рекао је градоначелник Зрењанина.    
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5802/Sportski_savez_Srbije_0.jpg