Пријем за представнице Института за женски спорт - врхунске спортисткиње у новој мисији

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић примили су данас делегацију Института за женски спорт, удружења основаног с циљем да се активирају девојчице и жене да се, на што више локација, бесплатно баве спортом, уз надзор стручњака, па самим тим и да се у појединим срединама створе бољи услови за бављење рекреативним и врхунским спортом. У делегацији су биле Јелена Аруновић, селекторка и тренер стрељачке репрезентације Србије, репрезентативка у кошарци Дајана Бутулија и некадашња истакнута пливачица, данас чланица Олимпијског комитета Србије, наша суграђанка Мирослава Најдановски. 
 
 
 
Како је истакла Јелена Аруновић, Институт је основала селекторка кошаркашке репрезентације Cpбијe, Марина Маљковић, а амбасадорке и промотерке пројекта долазе из четири популарна женска спорта у нашој земљи - кошарке (Соња Петровић - Васић), теквондоа (Милица Мандић), тениса (Олга Даниловић) и стрељаштва (Зорана Аруновић). Додаје да су у претходном периоду жене у српском спорту постигле сјајне резултате, и да тај моменат треба искористити за даљу популаризацију женског спорта.
- Под тим подразумевамо не само тренирање, већ се на тај начин девојчице уче и етици, фер-плеју, дисциплини, уче да уклапају обавезе у различитим сферама, другачијим од свакодневних школских. Нисмо ограничени на спортове које промовишу амбасадорке, имамо разумевање за све врсте спорта, довољно је да је неко заинтересован и да жели с нама да крене у ту причу, а базирамо се на деци предшколског и школског узраста - казала је.
 
 
Једна од тема данашњег састанка била је и спортска сарадња с Градом Зрењанином. 
- Зрењанин је Европски град спорта 2021. године и природно је да се наш и тај пројекат међусобно препознају и да са Градом Зрењанином кренемо у сарадњу. Ми имамо идеју и систем, а Зрењанин има велики спортски потенцијал - закључила је Аруновићева.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5803/Institut_za_zenski_sport_0.jpg