Састанак председника Скупштине града Зрењанина и представника скупштина општина средњег Баната - заседања у отежаним околностима

Председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић организовао је данас у Градској кући радни састанак са председницима или секретарима скупштина општина са територије средњег Баната, на тему функционисања скупштина у време епидемија вируса КОВИД 19 и организације електронских седница. Састанку су присуствовали представници свих општина, Житиште, Сечањ, Нови Бечеј и Нова Црња, а уз Чедомира Јањића, испред Скупштине града Зрењанина присуствовала је и секретарка Светлана Грујић.     
 
 
 
Како је истакнуто, све скупштине функционишу у условима, практично, ванредног стања и потребни су додатни напори како би седнице одржавале уз поштовање свих епидемиолошких мера. Председник зрењанинске скупштине Чедомир Јањић наводи да је састанак сазван како би се размотриле актуелне околности, разменила искуства у раду и дошло до одређених решења којим би се унапредило функционисање свих скупштина.
- Заједнички смо сагледали све проблеме у организовању седница скупштина, под свим мерама које су прописане. Следи месец децембар, у ком се доносе значајне одлуке у свим скупштинама, од извештаја јавних предузећа и установа, планова за наредну годину, а најважнија одлука сигурно се тиче усвајања буџета. Морамо све то да дочекамо спремни, сву организацију под овим, новонасталим условима, а размишљамо и како да унапредимо рад скупштине и уведемо дигитализацију - рекао је Јањић. 
 
 
 
Додао је и да је Скупштина града Зрењанина претходне три седнице одржала у Културном центру, у сали која задовољава све прописане услове.
- Нажалост, наша прелепа Барокна сала не може све то да испуни, па смо морали да прибегнемо оваквом решењу, уз низ проблема које смо решавали у ходу и мислим да је све протекло у најбољем реду - закључио је Чедомир Јањић и изнео очекивања да ће се овакви састанци одржавати и убудуће. 
 
Председница Скупштине општине Житиште Ивана Петрић такође је истакла значај данашњег састанка, у првом реду због размене искуства са представницима других скупштина општина и града Зрењанина. 
- Ми смо прошле недеље одржали седницу скупштине општине, уз придржавање свих прописаних епидемиолошких мера од стране Владе Републике Србије. Ми материјале за сваку седницу шаљемо електронским путем, уз могућност која је дата сваком одборнику да добија материјале и у штампаној форми, уколико му је неопходно. Што се неке даље дигитализације тиче, наравно да имамо идеју да дођемо и до неког електронског гласања и надам се да ће у неком наредном периоду таква идеја бити реализована - рекла је председница СО Житиште.              
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5798/Predsednici_opstina_0.jpg