Свечаност у Бањи Русанди - Специјална болница за рехабилитацију акредитована на период од седам година

Специјалној болници за рехабилитацију „Русанда“ из Меленаца јуче је свечано уручен сертификат о акредитацији за период од седам година, а сертификат је директорки „Русанде“ др Зорици Ћулибрк уручио представник Агенције за акредитацију здравствених установа Србије Владо Давковски.
 
Том приликом је у бањи организована свечаност, којој су присуствовали запослени у Специјалној болници, најзаслужнији за успешну реалитацију процеса акредитације, представници Града Зрењанина и гости, међу којима је био и Његово Преосвештенство Епископ банатски Никанор. У име Града Зрењанина, свечаности је присуствовала Јелена Драгић, начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе. 
 
 
 
Агредитација на седам година је максимални период који се по нашим стандардима може одредити за неку здравствену установу, те оваква одлука Агенције за акредитацију здравствених установа Србије значи и највеће признање за рад установе. О томе је говорио представник Агенције, Владо Давковски. Рекао је да су припреме и поступак акредитације трајали годину дана, те да је Специјална болница “Русанда” усвојила све препоруке и успешно реализовала цео процес.
- Акредитација на седам година је најбољи показатељ колико сте се прилагодили националним стандардима, колика је безбедност по пацијенте и запослене у вашој установи, и то представља и велики подстрек за једну установу, јер је достигнуте стандарде потребно и одржати. Акредитација је, дакле, континуирани процес, који ћемо и даље пратити, кроз редовне посете вашој установи и кроз нашу даљу сарадњу - поручио је представницима “Русанде” Давковски. 
 
Акредитација, с роком важења до октобра 2027. године, односи се на области физикалне медицине и рехабилитације, лабораторијске дијагностике, фармацеутске здравствене делатности, животне средине, људских ресурса, управљања информацијама, руковођења и стандарда управљања. Поступак акредитације финансиран је од стране оснивача Специјалне болнице “Русанда”, Покрајинског секретаријата за здравство.   
 
 
 
Захваљујући на овом признању, директорка др Зорица Ћулибрк је истакла да је Специјална болница “Русанда” стекла акредитацију међу првима у области којом се бави, и нагласила да они поседују другу највећу пријемну амбуланту у Србији, у којој се свакодневно збрине и до   500 амбулантних и између 200 и 300 пацијената на стационару. Посебно је поменула чланове тима који су поднели највећи терет у поступку акредитације. 
- Готово даноноћно су на томе радили докторка Весна Краљевић, наш правник Немања Семлекан, начелнице Снежана Нађалин и Соња Калуђерски, млади лекари др Радинка Маџар и др Јелена Капларевић, наше главне сестре Ивона Тришић и Љубица Срдић… Веома сам задовољна, јер смо акредитацију добили на максимални период, што није чест случај. То је још један доказ да смо заиста међу најеминентнијим установама у Србији које се баве проблематиком физикалне медицине и рехабилитације - казала је др Ћулибрк.
 
У име Града Зрењанина, градоначелника и у своје лично име, честитке је упутила начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Јелена Драгић. Истакла је добру сарадњу града и Специјалне болнице “Русанда”, подршку локалне самоуправе и велики значај те установе и за насељено место Меленци и за град Зрењанин. 
- Акредитација представља формални одраз континуираног, успешног стручног рада током дугог низа година, у који је уткан и део вас и вашег колектива. С обзиром на значај Бање Русанде за средину у којој се налази и њене потенцијале, надам се да ће ово признање представљати и неки први корак ка иновативнијим и ширим услугама за кориснике, да поред рехабилитационог, она постане и туристички центар - поручила је Јелена Драгић директорки Ћулибрк.   

Честитке је колективу Специјалне болнице упутио и Његово Преосвештенство Епископ банатски Никанор, ком ово није прва посета Бањи Русанди. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5790/Rusanda_akreditacija_0.jpg