Др Зоран Тасић у посети Зрењанину - координација рада зимских служби на територији покрајине и заједнички пројекти

Град Зрењанин данас је посетио др Зоран Тасић, заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Након састанка с градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, начелницом Средњобанатског округа Снежаном Вучуревић, замеником градоначелника Сашом Сантовцем и начелником Одељења за привреду Градске управе Гораном Краварушићем, др Тасић је обишао пунктове за одржавање државних путева ЈП “Путеви Србије” и зимске службе предузећа “Еко Градња”, за одржавање локалних путева првог и другог степена приоритета на територији Зрењанина. 
 
 
 
 
У склопу обиласка средњобанатског региона, заменик покрајинског секретара јуче је посетио општине Нова Црња и Житиште, а данас је у Новом Бечеју, потом и у Зрењанину, имао увид у степен спремности зимских служби за одржавање државних и локалних путева на територији нашег града. Једна од главних тема ове посете била је и координација рада на обезбеђивању несметаног рада зимских служби на свим путним правцима на територији АП Војводине, али и разговор о заједничким пројектима на унапређењу саобраћајне инфраструктуре у граду Зрењанину, о чему је говорио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 

- Поред посете зимским пунктовима и службама које су добро одговориле на први снег који је пао у граду, на данашњем састанку смо констатовали да Зрењанин има највећу територију од свих локалних самоуправа у Војводини са путном и саобраћајном инфраструктуром и у том смислу смо предузели кораке ка реализацији одређених пројеката који се односе на унапређење саобраћајне инфраструктуре, односно израде техничке документације, за које смо од секретаријата добили близу 4 милиона динара. Уз наше учешће, покушаћемо партнерски да унапредимо саобраћај на неким кључним раскрсницама и проблематичним правцима. Из тога следи и да ћемо у наредном периоду унапредити и до сада добру сарадњу са секретаријатом, а ова данашња посета обећава да се можемо ослонити на ресурсе у свим областима у којима је секретаријат надлежан - рекао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
  

Др Зоран Тасић оценио је припремљеност зимских служби за одржавање путева у Зрењанину као одличну и нагласио у томе улогу и локалне самоуправе.
- Задатак Покрајинске владе и секретаријата ком припадам јесте акција синхронизације локалних и државних пунктова зимске службе и покушавамо да заједничким снагама урадимо садејство између једних и других, да једноставно не дођемо у ситуацију да нас снег изненади. У претходна четири дана обишао сам северни и средњи Банат и задовољан сам што сам наишао на апсолутну спремност, кад говоримо о граду Зрењанину, који је спреман не само за први и други степен ангажовања механизације за чишћење снега, већ је то и трећи и четврти степен, што довољно говори о озбиљности рада локалне самоуправе. Имали смо  прилике да видимо и пункт ЈП “Путеви Србије”, где су такође сва механизација и путари у потпуности спремни за снег - резимирао је данашњу посету Зрењанину заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај.
 
 
 
 
Домаћин др Тасићу јуче и данас била је и начелница Средњобанатског округа Снежана Вучуревић, која је рекла да су том приликом обишли све локалне самоуправе на територији округа и службе за одржавање државних и локалних путева у зимском периоду.
- Можемо рећи да су све зимске службе спремне, да је сва расположива механизација у функцији, довољне су залихе соли и агрегата за посипање, а такође и довољан број радника, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију. Веома је важна координација свих зимских служби, у циљу ефикаснијег и правовременог деловања, самим тим и стварања веће безбедности на путевима. Први снег је прошао, није било проблема и надамо се да ће тако бити и у наредном периоду - казала је начелница Вучуревић.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5875/Sekretar_Tasic_0.jpg