Градоначелник у посети пункту Дома здравља на Багљашу: позив суграђанима да се одазову на вакцинацију

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је данас IX здравствену станицу Дома здравља “Др Бошко Вребалов” у насељу “Багљаш”, другом пункту који је отворен за вакцинацију грађана против вируса КОВИД-19. Поред објекта бивше Специјалистичке поликлинике, где се вакцинација обавља у 6 ординација, у здравственој станици на Багљашу вакцинација је организована у 4 ординације. Грађани који су се пријавили долазе по позиву, односно на основу СМС поруке која им је достављена од стране еУправе. 
 
 
 
 
У разговору са суграђанима, лекарима и медицинским особљем на овом пункту, градоначелник је добио информацију да се вакцинација одвија по плану, да нема већих гужви и чекања, да је организација добра и да се грађани одазивају.
“Након што је протеклог викенда вакцинисано првих 20 наших старијих суграђана, пријављених преко портала еУправа, у понедељак је у Дом здравља допремљено 1740 доза вакцине произвођача “Синофарм”, а данас је стигло још 1200 доза. Овим је укупан број вакцина које су до сада испоручене граду Зрењанину око 3200, а вакцинисано је близу 800 суграђана”, саопштио је градоначелник најновије податке и још једном позвао суграђане да се одазову на вакцинацију:
“Још једном апелујем на суграђане да се одазову на вакцинацију, како би се што пре период епидемије завршио”, казао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Грађани који су се пријавили преко портала еУправа и након тога добили поруку с местом и термином за вакцинацију, долазе на ту локацију, где ће бити прозвани, дати сагласност за вакцинацију и потом прегледани од стране лекара, како би се утврдило да ли смеју да приме вакцину. Након тога следи вакцинација и препорука лекара да се у чекаоници проведе још 15 минута, чиме се процедура завршава.  
 
Скоро 700 суграђана до сада је исказало интересовање за вакцинацију позивајући телефоне кол-центра Града Зрењанина. Службе Града Зрењанина пријављују их преко портала еУправа, потврђују им позиве за долазак на вакцинацију и позивају дан након вакцинације, како би се утврдило да ли имају неке реакције на вакцину које захтевају преглед лекара.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5872/Vakcinacija_Bagljas_0.jpg