Расте интересовање за вакцинацију - градоначелник посетио пункт у припреми у хали “Медисон”

Највећи пункт за вакцинацију у Зрењанину, уједно и први ван здравственог система Дома здравља, биће отворен у среду, 27. јануара, у спортској хали “Медисон” - најавио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да расте интересовање за вакцинацију и да се указала потреба за отварањем овог пункта. Он је данас, заједно са чланом Градског већа др Милетом Ковачевићем, представницима Дома здравља “Др Бошко Вребалов” и Јавне установе “Спортски објекти”, обишао халу “Медисон”, где су у току припреме за отварање пункта за вакцинацију.
 
 
 
 
Овај простор добио је предност у односу на “Кристалну дворану” због лакше интерне комуникације и прилаза паркету, где ће се обављати вакцинација, како би се, првенствено због старијих суграђана, избегла степеништа и шетња холовима и ходницима испод трибина, као и да се не би одлагали спортски догађаји. У “Медисону” се припрема шест одвојених простора за преглед пацијената и вакцинацију и данас је утврђен њихов распоред у самој хали. 
 
Градоначелник је додао и да ће Град Зрењанин, у сарадњи са Домом здравља и “Спортским објектима” обезбедити сву неопходну опрему за пункт у “Медисону” и још једном апеловао на суграђане да се пријаве за вакцинацију и тиме на најбољи могући начин заштите себе и друге од ширења епидемије.  
 
 
 
 
Како је саопштено у Заводу за јавно здравље Зрењанин, до данас је у ту установу допремљено укупно 3915 доза вакцина - 225 произвођача “Фајзер” и 3690 произвођача “Синофарм”. Последња испорука била је синоћ, када је стигло 1800 доза вакцина, од којих је зрењанинском Дому здравља одмах подељено 690.

Јуче је вакцинисано 484 наших суграђана, а данас 456, на пунктовима у бившој Специјалистичкој поликлиници и IX здравственој станици Дома здравља, на Багљашу. Од почетка имунизације, вакцинисано је више од 1800 наших суграђана.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5876/Medison_priprema_0.jpg