Уређује се простор око новог храма у Книћанину, радове обишао заменик градоначелника Зрењанина

У току су радови на партерном уређењу око храма Свете Тројице у Книћанину, а захваљујући повољним временским условима, очекује се у наредних десетак дана и њихов завршетак. Книћанин је јуче посетио заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и уверио се да овај простор у центру села, на ободу парка, добија сасвим нов изглед. Обишао је и унутрашњост храма и разговарао са парохом Петром Шљокићем и представницима месне заједнице.
 
 
 
 
Посвећен силаску Светог духа на апостоле, што је и сеоска слава Книћанина, храм је почео да се гради маја 2018. године. Тада је Епископ банатски Никанор освештао темеље, а захваљујући бројним прилозима и донацијама, као и уз учешће Града Зрењанина, републичких и покрајинских институција, градња је брзо напредовала. Већ након годину дана завршени су зидарски радови и освештано звоно, а до данас је у највећем делу уређена и унутрашњост храма и сада се ради плато око њега. Радове изводи зрењанинско предузеће “Еко Градња”, у сарадњи с предузећем “Путеви Србије”. 
 
 
 
 
Парох у Книћанину и старешина храма Свете Тројице, јереј Петар Шљокић, изузетно је задовољан што се радови на изградњи приводе крају.
- Завршавамо дуборезни иконостас, паралелно се раде и иконе, надамо се до храмовне славе, Духова, да ће и оне бити завршене и гранитом ћемо поплочати степеништа на улазима у храм. У плану је и да поред новог платоа изградимо канцеларију, са палионицом свећа, чиме би заокружили ову целину - наводи парох Шљокић, уз неизмерну захвалност свима који су допринели да храм Свете Тројице буде подигнут у кратком временском периоду.
 
Уређење платоа и приступне стазе око храма изводи се на површини од 500 квадратних метара, а жеља мештана је и да се, у наредној фази, асфалтира и пут испред овог платоа, који спаја улице Карађорђеву и Жарка Зрењанина, на ободној страни парка у центру села. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5884/Crkva_Knicanin_0.jpg