До сада вакцинисано 4.746 Зрењанинаца, почиње с радом Специјалистичка поликлиника

Једнодневна пауза у масовном вакцинисању, која је јуче проглашена на целој територији Србије, искоришћена је за дезинфекцију простора у којима се обавља имунизација и данас се наставља по утврђеном распореду. У Зрењанину се вакцинација грађана обавља на два пункта - у објекту бивше Специјалистичке поликлинике и у хали спортова “Медисон”. Медицинском особљу из зрењанинских здравствених установа помоћ у раду и логистици пружају и волонтери Црвеног крста и информатичари Градске управе, која је обезбедила техничку подршку у хали “Медисон”. 
 
 
 
 
Према подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, у нашем граду је до сада вакцинисано 4.746 грађана. Укупно је допремљено скоро 5.000 доза вакцина, 350 произвођача “Фајзер” и 4.610 кинеског “Синофарма”. 
 
С обзиром на знатно повољнију епидемиолошку ситуацију у граду, здравствене установе које су функционисале у Ковид-систему почињу да се враћају на редован режим рада. Општа болница “Др Ђорђе Јоановић” саопштила је да данас почиње с радом одељење специјалистичко-консултативних прегледа, у смањеном обиму због актуелне епидемиолошке ситуације, као и да се ИЗИС термини заказују преко изабраног лекара. 
 
 
 
 
Из Ковид режима данас излази и Специјална болница за плућне болести “Др Васа Савић” у Зрењанину. 
 
Од прошлог понедељка и Специјална болница “Русанда” у Меленцима, у којој су такође били смештени пацијенти позитивни на коронавирус, ради у редовном режиму, у оквиру својих делатности. Данас у тој установи почиње и амбуланто лечење, уз поштовање свих прописаних противепидемијских мера.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5885/Vakcinacija_Medison_0.jpg