Едукација за руковаоце пољопривредних возила са територије града и пригодан поклон Савета за безбедност саобраћаја на путевима

У организацији Града Зрењанина - Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији града и Полицијске управе Зрењанин данас је у Културном центру Зрењанина организована едукација за руковаоце трактора и других пољопривредних возила, и уручена пригодна опрема за сигнализацију - жуто ротационо светло и сигурносна ознака за споро возило. Присутне су поздравили представници организатора, указавши на значај оваквих едукација и упознавања пољопривредника с одредбама Закона о саобраћају, с циљем повећања безбедности, како њих самих, тако и свих осталих учесника у саобраћају. Скупу је присуствовао и Драган Гуџев, члан Градског већа града Зрењанина. 
 
 
 
 
Истакнуто је и да је Зрењанин на високом месту у Републици Србији, када је у питању безбедност у саобраћају лица која управљају пољопривредним машинама. Забележена је током 2019. године једна незгода са смртним исходом, док у прошлој години није било погинулих лица. Томе су, наводе, допринели и стални напори Савета за безбедност саобраћаја и Полицијске управе, између осталог, и кроз организовање оваквих скупова.
 
Мирко Петровић, члан Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији Града Зрењанина, рекао је да је то тело обезбедило осамдесет комплета опреме за руковаоце пољопривредних возила, као и да ће се овакве и сличне едукације и предавања организовати и у наредном периоду. 
“Циљ нам је да повећамо уочљивост ових учесника у саобраћају, самим тим и утичемо на повећање нивоа безбедности саобраћаја. Ово је и један од услова које они морају да испуне, на основу Закона о безбедности саобраћаја. Овакве активности морају се константно спроводити, не само због упознавања с одредбама закона, већ и због обнављања знања из ове области. Савет за безбедност саобраћаја усмерава активности према свим категоријама учесника у саобраћају, данас су овде трактористи, имаћемо сутра и децу школског и предшколског узраста, бициклисте и друге”, истакао је Петровић.    
 
 
 
Један од учесника данашњег догађаја, пољопривредник из Меленаца Вујица Костић, каже да су овакве едукације значајне, а да је поклон који су добили користан и неопходан.
“Захвални смо Полицијској управи и граду Зрењанину који сваке године организују оваква предавања која нам указују на понашање у саобраћају. Лично мислим да не представљамо опасност као неки други учесници у саобраћају и да је то шире питање, али у сваком случају ова опрема коју смо данас добили веома нам значи и треба да будемо свесни колико је важно да нам возила буду уочљива, посебно када временски услови нису добри”, казао је он.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5905/Traktoristi_rotacije_0.jpg