Градоначелник Зрењанина: “Млекопродукт” дао значајан допринос економској стабилности нашег града

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је данас у свом кабиинету Бориса Бурдена, новог генералног директора “Савенција Групе” за централну и источну Европу, а посета је организована ради информисања новог регионалног менаџмента о привредном амбијенту и граду у ком послује компанија “Млекопродукт”, део “Савенција Групе”.
 
Градоначелник је након састанка рекао да је “Млекопродукт”, пре свега, још један доказ добре сарадње Града Зрењанина, односно локалне самоуправе са компанијом која је један од модела успешне приватизације, не само у нашем граду, већ и на територији целе Србије. 
- “Млекопродукт” је дао значајан допринос и када је рећ о економској стабилности у нашем граду, развоју привреде и развоју града деценијама уназад, посебно када је у питању била година која је иза нас и пандемија коронавируса. Та стабилност огледа се на више начина, пре свега, сачували су радна места и у погонима компаније ради три стотине радника, сачували су своје кооперанте, односно четири стотине домаћинстава који свакодневно испоручују млеко компанији, такође, већ су добијене дозволе за извоз у Европску унију - рекао је градоначелник Салапура и указао да ће то допринети даљем развоју и повећању производње. 
 
 
 
 
Нагласио је и да се “Млекопродукт” доказао као друштвено одговорна компанија.
- У јеку борбе против пандемије донирали су нашем Заводу за јавно здравље апарат за ПЦР тестирање и тиме умногоме ојачали борбу против корона вируса. На томе им се лично и у име свих грађана захваљујем - рекао је Салапура. 
 
Борис Бурден указао је да је могућност посете “Млекопродукту” за њега изузетна част и да се, поставши део Савенциjа Групе, компанија брзо уклопила у њен модел пословања, пре свега због заједничке, дуго неговане културе квалитета, а затим и принципа пословања који подразумевају посебан однос према запосленима, партнерима и средини у којој послује. 
- Посвећеност друштвеној одговорности један је од кључних елемената “Млекопродукта”, како у оквиру локалног деловања, тако и националног, на шта смо као група Савенција поносни. У Зрењанину запошљавамо више од 300 радника, откупљујемо годишње око 30 милиона литара млека од 400 произвођача. Према томе, ова компанија је један од значајних актера за живот, како на локалном тако и на националном нивоу, која се одувек залаже да обезбеди континуитет прехрамбеног ланца и да понуди својим суграђанима производе високог квалитета. Све су ово разлози што је и у протеклој години, “Млекопродукт” забележио раст и сјајне резулатате, учвршћујући позицију лидера на тржишту полутврдих и тврдих сирева. Група “Савенциjа” је позната по својој разноврсности, богатој историји и етичком пословању, а то је све потпуно комплементарно и са начином на који се послује и у Србији. Данас сам овде видео много страсти и позитивне енергије, као и жеље за даљим развојем и напретком. Увек можете рачунати на мене и моју пуну подршку у будућности -  изјавио је Борис Бурден.
 
 
 
 
Посета Бориса Бурдена Србији још један је од показатеља колико је наше тржиште значајно не само у Европи него и шире. Нови правци и проширење тржишта утичу повољно на домаћу привреду, почев од домаћих фармера, добављача сировине, партнера до индустријских произвођача. Циљ је да се задрже млади и компетентни људи који ће имати сигурна радна места и бољу перспективу будућности. 
 
Компанија „Млекопродукт” д.о.о. основана је 1947. године и бави се прерадом млека и производњом млечних производа и једна је од водећих компанија у овој области.
 
Од 28.02.2004. Д.О.О.“Млекопродукт“ Зрењанин послује у саставу француске компаније “Бонгрен”, односно њеног источноевропског дела. После тога је почела убрзана модернизација, уз ефикасна инвестирања у сврху припрема за улазак на европско тржиште. Развијена је нова робна мака „Бисер“ са амбицијом водећег бренда произвођача сирева на нашим происторима, југоисточне Европе и Балкана.
 
У априлу 2015. „Бонгрен“ мења име у “Савенција Групу”.
 
 
 
У данашњим условима „Млекопродукт“ откупи преко 33 милиона литара млека годишње (дневни улаз млека је од 80.000 литара у зимском периоду до 120.000 литара у летњем периоду), а произведе преко 1700 тона класичних сирева (трапист,гауда ,едамер и качкаваљ), 900 тона топљених сирева (троугласте порције,лиснати сиреви и блок форме)и преко 300 тона разних намаза произведених од набављене сировине. Такође се на годишњем нивоу произведе преко 1300 тона свежих сирева (фета, млади сир,рикота и кришка бели сир). Сву ову производњу и сав проток ове количине робе опслужују сопствене службе одржавања и транспорта која свакодневно превезу преко 100 тона робе (сировине од производјача до фабрике и готових призвода од фабрике до потрошача) у кругу од 80 километара. Сав овај посао обавља 320 радника. Успешну и квалитетну производњу и у најтежим условима омогућује, пре свега, висока кадровска структура и савремена организованост свих служби, а наравно и дугогодишње искуство.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5903/Boris_Burden_Mlekoprodukt_0.jpg