Настављена подршка града закупцима пословног простора - од 20 до 50 одсто умањују се закупнине и за прво тромесечје ове године

Град Зрењанин одлучио је да настави с подршком закупцима пословног простора у јавној својини града, тако што ће им месечне закупнине за јануар, фебруар и март 2021. године бити умањене од 20 до 50 одсто, у зависности од делатности којом се баве. 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да је Град Зрењанин и овога пута изашао у сусрет предузетницима, да је свестан ситуације у којој су се нашли, не својом кривицом, и да је ова мера донета како би сви наставили да раде, макар и у смањеном обиму.
- Надамо се и верујемо да се ближимо крају овог специфичног и веома неповољног периода у пословању за многе категорије предузетника, и да ће мере које смо донели допринети да лакше преброде економску кризу, без затварања својих локала - прокоментарисао је градоначелник ову одлуку. 
 
Подсећамо, Град Зрењанин помогао је закупцима пословног простора и током претходне године, када је у периоду проглашеног ванредног стања на територији Републике Србије закупнина умањена од 50 до 90 процената, а оним закупцима који су морали да затворе своје локале закупнина није наплаћивана. Делом су закупци ослобођени плаћања и током последњег тромесечја 2020. године - у октобру, новембру и децембру. У Градској стамбеној агенцији истичу да су све ове мере наишле на добар одјек међу закупцима пословног простора и да су многима помогле да опстану у условима отежаног пословања. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5892/Grad_0.jpg