Пријем за Доброчинитеље године - Рената и Марко су понос Зрењанина

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у свом кабинету, уприличио је данас пријем за Ренату Илић и Марка Антића добитнике награде “Доброчинитељ године солидарности и сарадње” које додељује Влада Републике Србије на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

 

“Доброчинитељ године солидарности и сарадње” признање је које се додељује  појединцима чији су подвизи, исказана солидарност, пожртвованост и племенитост обележиле претходну годину.

Градоначелник Салапура подсетио је да је Рената донирала косу оболелима од рака, а да је Марко спасао седмогодишњу девојчицу и њеног ујака из Бегеја.

- Ренатом и Марком данас се поносимо сви у Зрењанину, они су показали своју храброст и хуманост, а сада, из разговора са њима закључујем, њих додатно красе скромност и несебичност. Они су свакако позитиван пример и узор свим генерацијама, људима у нашој локалној самоуправи и свим становницима наше државе - рекао је градоначелник Салапура. 

 

 

Обраћајући се новинарима, градоначелник је изразио дивљење њиховој храбрости - Марку што у тренутку док је спасавао двоје људи и када је скочио у реку, ни трен није размишљао о себи, као и Ренати која је показала да се и без новца може учинити добро дело. 

- Данас смо, рећи ћу то још једном, поносни на њих и радује ме што овакви примери постоје у данашњем друштву, и наравно, тај пример треба да послужи свима нама како бисмо сви заједно промовисали хумане вредности и нешто што свакако служи свима нама на част - рекао је још градоначелник Симо Салапура. 

Рената Илић навела је да ју је донација косе заинтересовала још пре неколико година када је НУРДОР прикупљао донације за децу оболелу од рака. 
- Пре две године сазнала сам да сличну акцију спроводи и НВО “Милица” за жене оболеле од рака и пошто сам већ била близу оптималне дужине косе за донацију одлучила сам да сачекам са шишањем још неко време, а када сам скупила довољну дужину ошишала сам се и донирала је - навела је она и додал да би волела да то учини још који пут јер је, како је рекла,  осећај када се некоме помогне много леп. 

 

 

Марко Антић такође каже да би поново урадио исто - помогао и да то није нешто о чему је много размишљао, а да му је у том чину много значила подршка другарице која је позвала Хитну помоћ.
- Не мислим да о свему томе треба много да говорим, дело говори само за себе и не желим да моја личност и све то превазиђе леп чин који сам урадио - казао је новинарима Марко и указа да је за њега најлепши тренутак када је видео да је девојчица коју је спасао насмејана.  
  
Признања су им протеклог викенда на свечаности поводом 100 дана рада Владе Србије одржаној у Комбанк арени, уручиле председница Владе Републике Србије Ана Брнабић која је рекла да јој је част што је у друштву људи који су симбол племенитости, пожртвоватности, људскости, доброте и хуманости, и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.
    
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5893/Dorbrocinitelji_Renata_i_Marko_crop.jpg