Амбасадор Ирана Рашид Хасан Пур Баеи обишао Специјалну болницу за физикалну медицину и рехабилитацију "Русанда" у Меленцима

Амбасадор Исламске Републике Иран у Републици Србији Рашид Хасан Пур Баеи боравио је данас у службеној посети Специјалној болници за рехабилитацију "Русанда" Меленци, а дочекали су га градоначелник Зрењанина Симо Салапура и в.д. директора “Русанде“ Зорица Ћулибрк са сарадницима. 
 
 
На самом почетку организована је презентација Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда“, а амбасадор је затим обишао павиљоне болнице и језеро “Русанда” одакле се допрема блато за лечење пацијената.
 
Градоначелник Салапура рекао је да је данашња посета значајна из два аспекта - прво, амбасадор је изразио жељу да се увери у капацитете и могућности развоја даље сарадње у области здравства. 
 
 
- Дакле, наша бања, заједно са језером и околином чини значајан здравствено-туристички потенцијал који у будућности, сигуран сам, нуди много могућности за развој. Оно што је Град урадио јесте уређење планских докумената и привођење намени документације која додатно може да привуче инвеститоре који су заинтересовани да улажу у ову средину, и на тај начин да развијамо туристички потенцијал. Други аспект данашње посете јесте питање могуће сарадње зрењанинске привреде и региона са инвеститорима из Ирана, посебно имајући у виду чињеницу да Влада Републике Србије и председник Србије такође имају добру сарадњу са Ираном - рекао је градоначелник Салапура.
 
Истакао је да се разговори воде, пре свега, о развоју бањског и здравственог туризма, туристичких капацитета и подсетио на велике потенцијале у сарадњи у области пољопривреде.
 

Обраћајући се новинарима, амбасадор Рашид Хасан Пур Баеи изразио је задовољство данашњом посетом и могућношћу да се упозна са потенцијалима Бање и региона.
 

- Користимо сваку прилику да се на лицу места упознајемо са могућностима и потенцијалима региона у Србији и подржавамо сваки предлог за посету, што и реализујемо. За нас је ово ново откриће и отворена су нова врата. Данас сам се уверио да лечење блатом ипак није сујеверје и да се управо та могућност може искористити за развој наших односа. Збир оваквих потенцијала чини целокупан потенцијал сарадње две земље. Драго ми је и што се током ове посете не ограничавамо само на здравствени туризам, већ и да се упознамо са свим потенцијалима региона. Присуство градоначелника овом састанку омогућује нам да се што боље упознамо са потенцијалима Зрењанина, а једна од предности овог региона јесте пољопривреда, што може бити од велике користи за развој наше сарадње - рекао је он, захваливши се градоначелнику и челницима “Русанде” на позиву да посети Бању “Русанда”. 
 

Зорица Ћулибрк подсетила је на посету претходног амбасадора Ирана пре три године, организовану под покровитељством Привредне коморе Србије, када је потписан меморандум о сарадњи са болницом за рехабилитацију у циљу даљег развоја и промовисања здравственог туризма.
- Тада смо оставили сјајан утисак, будући да “Русанда” поседује природни фактор који је готово јединствен у свету, а садашњи амбасадор изразио је жељу да нас посети и лично се увери у квалитет самог блата и установе, али и развоја сарадње - рекла је она и изразила очекивање да се сарадња убудуће огледа и у доласку иранских туриста у “Русанду”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5946/Ambasador_Irana_krop.jpg