Акцијом садње јавора и црног бора у вртићу “Бамби” обележен Дан планете земље

Поводом Дана планете земље заменик градоначелника Саша Сантовац данас је, у дворишту вртића "Бамби", заједно са децом која похађају тај вртић, учествовао у акцији садње садница јавора и црног бора.
Акција се спроводи у организацији ЈКП "Чистоћа и зеленило" и Покрета младих горана Зрењанина, а циљ је побољшање квалитета живота и подизање свести деце о важности очувања околине кроз директне акције.

 

 

Бранислава Радовић, главни васпитач у “Бамбију” казала је да се у том вртићу посебна пажња придаје едукацији деце о потреби очувања животне средине.
- Данас је Дан планете земље и у данашњој акцији садње учествовала су наша деца која су због тога била пресрећна. Наравно, кроз управо овакве акције учимо их правим вредностима, да чувају околину - рекла је она захваливши родитељима и Граду Зрењанин што су омогућили реализацију овако лепе акције и нагласила да је у дворишту вртића засађено више од тридесет нових садница.

 

 

Заменик Сантовац је подсетио да је овог пролећа организован низ активности којима се повећава проценат зеленила у граду.
- У склопу тога делили смо бесплатне саднице, учествовали у активностима које су имале за циљ и подизање свести грађана о значају садње дрвећа, имали смо акције садње са културно - уметничким друштвима, друштвено - одговорним компанијама које послују у нашем граду. Оно што је за мене најдраже јесу акције попут ове, у којима учествују деца, јер, видели сте колико се они радују док говоре “хоћемо да засадимо дрво”, а то је нешто што ће пренети и својим породицама, што ће покренути жељу и код њихових родитеља, бака и дека, да засаде дрво - рекао је Сантовац. 

 

 

Указао је још једном да је Зрењанин средина са веома малим процентом пошумљености и да за то постоји низ оравданих разлога - између осталог велике количине квалитетног обрадивог земљишта.
- У граду постоје локације на којима је дозвољена садња, уложићемо, заједно са Министарством заштите животне средине, 4,2 милиона динара у реконструкцију парка у насељу “Путниково” и све то показује одговорност и бригу за заштиту животне средине. Нама су важне инвестиције, свако ново радно место, али исто тако и средина у којој живимо и зато сви заједно треба да радимо на томе - рекао је још Саша Сантовац.

 

 

Иначе, Дан планете Земље обележава се широм света на данашњи дан 22. Април, а ове године под мотом „Акција климе“, са нагласком на климатске промене.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5984/Vrtic_Bambi_sadnja_22_04_2021_crop.jpg