Град Зрењанин уступио Полицијској управи Зрењанин на коришћење опрему за тестирање на наркотике

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уручио је данас начелнику Полицијске управе Зрењанин Славиши Лакићевићу “Дрога тест 5000”, опрему за тестирање на наркотике, намењену контроли учесника у саобраћају, а коју је Град Зрењанин обезбедио из средстава Савета за безбедност саобраћаја на путевима града Зрењанина.   
 
 
 
Начелник ПУ Зрењанин Славиша Лакићевић рекао је да ће “Дрога тест” бити коришћен у контроли саобраћаја на путевима на територији града Зрењанина и допринети повећању безбедности свих учесника у саобраћају.
- Одређени број учесника у саобраћају се налази под утицајем опијата, тако да очекујемо да наше коришћење “Дрога теста” има и превентивни значај и да ће се у наредном периоду смањити број возача који ће се усудити да седну за волан у таквом стању. Ова донација представља наставак добре међусобне сарадње између Полицијске и Градске управе, а очекујемо да ћемо у наредном периоду заједнички реализовати и пројекат видео-надзора, како мониторинг, тако и детекцију саобраћајних прекршаја, у циљу подизања безбедности на још виши ниво и у корист свих грађана - казао је начелник ПУ Зрењанин Лакићевић.   
 
 
 
- Град Зрењанин наставља с реализацијом акција који имају за циљ повећање нивоа безбедности свих учесника у саобраћају и данашњи радни састанак с представницима Полицијске управе и одељења Саобраћајне полиције у нашем граду иде у прилог томе. Опрема коју смо предали на коришћење Полицијској управи резултат је наших заједничких пројеката, а кроз ангажовање Савета за безбедност саобраћаја покушаћемо и даље да доприносимо унапређењу безбедности и да средства прикупљена на такав начин, од наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје, усмеравамо за нове пројекте - истакао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5997/Simo_Drug_Test_KROP.jpg