Градоначелник примио официре 64. класе генералштабног усавршавања Војске Србије и наставнике с Универзитета одбране

Град Зрењанин и гарнизон Војске Србије у нашем граду и ове године, по трећи пут, домаћини су полазницима класе генералштабног усавршавања Војске Србије коју реализује Универзитет одбране у Београду. У Зрењанину борави 32 официра 64. класе из Србије, Босне и Херцеговине и Белорусије, као и наставници с катедре оператике Школе националне одбране у склопу Универзитета одбране. За њих је данас приређен и пријем у Градској кући, а том приликом поздравио их је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 

Поздрављајући официре у класи, наставнике Универзитета одбране и представнике Команде Банатске бригаде гарнизона у Зрењанину, градоначелник је истакао да град остварује изузетну сарадњу с Војском Србије, коју грађани веома поштују и добро знају да боравак војске у некој средини значи и њен напредак.
- Осим обележавања свих значајних догађаја и датума из наше историје, заједнички учествујемо у хуманитарним акцијама, доприносимо развоју ове средине и могу да кажем да је на овим просторима наша војска традиционално добро прихваћена и да представља синоним за сигурност и организованост - навео је градоначелник.

Упознао је госте с градом Зрењанином, с посебним освртом на титулу “Европски град спорта”, коју ове године носи као први град у Србији. Пожелео је на крају свим официрима да успешно заврше предвиђену обуку, стекну у наредном периоду и генералске чинове и дају пуни допринос развоју и функционисању, како Војске Србије, тако и армија из којих долазе.
 
 
 

На пријему се захвалио пуковник Дејан Куртов, заступник начелника катедре оператике Школе националне одбране Универзитета одбране, истакавши да официри током четири дана обилазе војиште које обухвата простор Војводине, у склопу обуке и увежбавања и с циљем да старешине упознају територију земље коју треба да бране. Додао је да се истим поводом обилази читава територија Републике Србије и организују сличне активности, такође у трајању од по неколико дана. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5948/Prijem_oficira_21_0.jpg