Обнавља се хоризонтална саобраћајна сигнализација у граду и насељеним местима, пешачки прелази и ознаке у зони школа

Обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације у оквиру програма редовног одржавања почело је прошле недеље, саопштено је из зрењанинског Јавног предузећа за урбанизам. Радове изводи предузеће “Боја” из Сомбора.
 
У наредних месец дана, хоризонтална саобраћајна сигнализација обнављаће се на општинским путевима, на општинским путевима који пролазе кроз улице у граду и насељеним местима. Активности на хоризонталној и вертикалној сигнализацији спроводе се свакодневно, а план радова ради се заједно са извођачем, у складу са потребама на терену.
 
 
 
 
 
Обележаваће се и пешачки прелази и сигнализација у зони школа.
 
Из Јавног предузећа за урбанизам апелују на возаче да у зони радова на хоризонталној саобраћајној сигнализацији поштују прописе, не уклањају чуњеве,  покушају да не газе по свеже обојеним линијама и имају мало више стрпљења. 
 
Претходне године, због проблема у поступку јавне набавке за ову врсту услуга, дошло је до застоја у обележавању хоризонталне сигнализације и она је у великој мери изгубила функцију. Сада су у току радови којима ће се саобраћајна сигнализација довести у ред, а уговор са сомборским предузећем закључен је до краја ове године.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5964/Obelezavanje_signalizacije_0.jpg