Одржан радни састанак заменика градоначелника с руководством зрењанинске болнице

Заменик градоначелника Зрењанина, Саша Сантовац, са заменикoм начелника Градске управе Милошем Королијом, посетио је јуче Општу болницу "Ђорђе Јоановић" у Зрењанину, где је са руководством болнице разговарао о актуелној ситуацији у тој здраственој установи, као и о плановима за предстојећи период.
 
Састанак је, по оцени свих учесника, био веома садржајан, а директор Опште болнице др Игор Китареску оцењује га као најаву обимније и потпуније сарадње с локалном самоуправом.
- Дефинисали смо ниво активности које сада имамо, активности које су потребне и пожељне, а такође темпо, пут и начин на који ћемо то остварити. Сагледали смо тренутно стање у установи, с посебним акцентом на проблеме који су најприсутнији у раду с пацијентима. О свим тим потребама данас је било речи током разговора, рекао је др Китареску.
 
 
 
Болница у Зрењанину припада покрајинском рангу здравствених установа и у планираној новој мрежи Србије требало би да има шири регионални карактер у односу на досадашњи, што  подразумева и нешто другачији начин финансирања, али и инвестирања, о чему је такође било речи на овом састанку.  
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац истакао је да је разговор с руководством болнице био веома позитиван и изнео очекивања да ће се и сарадња у том смеру наставити и током наредног периода.
- Веома сам задовољан разговором, с обзиром на то да руководство болнице има озбиљне планове за предстојећи период. Пружићемо подршку болници у највећој могућој мери, посебно у овим тешким временима, када медицинари свакодневно воде борбу са овим опаким вирусом. 
 
 
У протекле четири године, прилив средстава од стране Покрајине, намењен улагању у медицинску опрему и инфраструктуру, износио је више од 140 милиона динара. Од значајнијих инвестиција, опремљена је ангио сала, набављени су ултразвучни апарати, ендоскопски и лапараскопски стубови, ЕЕГ апарат за дуготрајна снимања, аутоклав за субстерилизацију, систем за дигитализацију РТГ апарата и бројна друга опрема, извршена је санација хидроизолације равних кровова и поправка вреловодног котла и пуштен је у рад нови компресор за ваздух, док су у протеклој години проширене гасне инсталације и извршена замена гасних подстаница за медицински кисеоник и ваздух, који је опредељен за лечење оболелих од вируса Ковид-19.      

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5983/Radni_sastanak_bolnica_20_04_2021__0.jpg