Почела вакцинација грађана у насељеним местима - градоначелник посетио здравствену станицу у Книћанину

Вакцинација грађана у насељеним местима на територији Града Зрењанина почела је данас у најудаљенијем месту од градског средишта, Книћанину, а наставља се сутра у Фаркаждину. У здравственој станици зрењанинског Дома здравља “Др Бошко Вребалов” у Книћанину данас је вакцину произвођача “Синофарм” примило 50 грађана, а тим поводом то место посетио је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 
Он се на лицу места, у разговору с мештанима и медицинским радницима у амбуланти, уверио да почетак масовне имунизације грађана у насељеним местима протиче без проблема и да су се одазвали мештани који нису били у могућности да приме вакцину ван Книћанина. Део мештана већ је вакцинисан у Зрењанину или Тителу, а они који су данас били у прилици да добију вакцину, изразили су задовољство што им је то омогућено у њиховом селу. Имунизација ће сутра бити спроведена у још једном месту удаљеном од града више од 20 километара - у Фаркаждину.
 
 
 
Према најновијим подацима Дома здравља “Др Бошко Вребалов”, у Зрењанину је до данас дато 42.600 доза вакцина - 27.800 примо доза и 14.800 ревакцинисаних. Највише је дато вакцина произвођача “Синофарм”, укупно близу 27.000, док је вакцина произвођача “Фајзер” дата укупно у нешто више од 8.700 доза. Без претходне пријаве, током три дана када је то било могуће, у Зрењанину је вакцинисано 456 грађана.
 
 
 
Такође, када је у питању епидемија коронавирусом у Зрењанину, бројке током последњих дана охрабрују и број активних случајева заразе данас износи 876. Мањи је и број лежећих пацијената у ковид делу Опште болнице “Ђорђе Јоановић” и јуче је износио 57. Међутим, све епидемиолошке мере од стране Кризног штаба Републике Србије морају се и даље поштовати, оне су и даље на снази, уз стални апел и на републичком и на локалном нивоу да епидемија може бити заустављена једино масовном имунизацијом и што бољим одзивом грађана на вакцинисање.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5987/Vakcine_Knicanin_0.jpg