Почело уређење зрењанинских излетишта - уколико епидемиолошке мере дозволе, све ће бити спремно за наступајуће празнике

Пролећно уређење најпопуларнијих градских излетишта, мотела “Шумица”, “Пескаре” и Тисе код Жабаљског моста, почело је ових дана и на терену су екипе ЈКП “Чистоћа и зеленило” које обављају све неопходне активности како би се на тим просторима могли окупљати наши суграђани. Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац обишао је данас излетиште “Мотел” и рекао да Град Зрењанин прати све мере које прописује кризни штаб на републичком нивоу и да се сви надамо да ће бројке које се тичу заражених коронавирусом наставити да падају.
 
 
 
- Вакцинација се у Зрењанину одвија одличним темпом, преко 35 хиљада наших суграђана се вакцинисало што првом дозом, или су ревакцинисани, верујем да ће из тога проистећи могућност да се ипак дружимо, али и независно од тога, ми уређујемо наша излетишта. Кренули смо од “Пескаре”, данас се уређује “Мотел”, али не само због првомајских празника. Излетишта уређујемо да би грађани могли да их посећују свакодневно, да се баве спортом, рекреацијом, исто ћемо урадити и на излетишту Тиса, тако да је град спреман за оно што нас очекује у наредном периоду - рекао је Сантовац и додао да се, решавањем имовинско-правних односа на појединим излетиштима, стичу услови да град додатно улаже у њихово уређење. 
 
 
 
- Циљ нам је да наставимо да улажемо у излетиште “Пескара”, које је Град Зрењанин откупио од предузећа ГИК “Банат”, јер наши суграђани радо посећују и воле то место, у самом је граду,  лако се долази до њега, а наравно да нам је жеља да дођемо у ситуацију да можемо да улажемо и на простору “Мотела”. Део овог земљишта није у власништву града, већ у власништву Републике Србије, с правом коришћења “Вода Војводине”, али смо ми, у сагласности с Дирекцијом за имовину Републике Србије и ЈВП “Воде Војводине”, урадили нови предлог парцелације, мишљење је дало и Министарство пољопривреде, јер је део земљишта и пољопривредно и верујемо да ће се тај проблем брзо решити. Оног тренутка када ово излетиште буде у власништву Града Зрењанина причаћемо о улагањима, а сигурно је да ово место представља право богатство нашег града - истакао је заменик градоначелника након данашњег обиласка излетишта у зрењанинској "Шумици".    
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5966/Uredjenje_Motela_2021_0.jpg