Потписан Споразум о сарадњи између Града Зрењанина и Црвеног крста Зрењанин

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и секретарка Црвеног крста Зрењанин Александра Танасијевић данас су у Градској кући потписали Споразум о сарадњи, којим се уређују сарадња и међусобна права и обавезе између Црвеног крста и Града Зрењанина у вези са наставком условног, неометаног и континуираног рада Црвеног крста на територији града. Потписивању је присуствовала и  Јелена Драгић, начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе.
 
Споразум садржи више одредница, а на основу њих Град Зрењанин ће Црвеном крсту обезбедити непокретности у јавној својини за потребе дистрибутивног и магацинског простора, као и да ће из средстава буџета наставити финансирање свих активности Црвеног крста које произилазе из потребе локалне заједнице.
 
 
 
Црвени крст наставиће рад кроз читав низ активности, пројеката и акција, садржаних у редовном програму организације, али и у ванредним околностима, као што то чини током последњих годину дана у условима епидемије изазване коронавирусом.  
 
Оцењујујући данашњи споразум као обострано садржајан и користан, заменик градоначелника Саша Сантовац истакао је да je Црвени крст један од битних елемената помоћи Граду Зрењанину у развоју града.
- Волонтери Црвеног крста увек су ту када су нам потребни, а организација има и обавезу да, заједно с Градом Зрењанином, води рачуна о нашим угроженим суграђанима. Више пута су постојале различите идеје о међусобној помоћи и начину сарадње и ми то сад подижемо на један виши ниво. Уз зграду коју сада користи, обезбеђујемо простор који Црвени крст у наредном периоду треба да користи за потребе народне кухиње, чиме настављамо нашу сарадњу. Морам да истакнем да је у протекле четири године град издвојио 900 милиона динара за различите видове социјалне помоћи, а у овој години је за ту намену опредељено 220 милиона динара. То јасно доказује нашу жељу да помогнемо свим суграђанима којима је та помоћ потребна - нагласио је Сантовац.    
 
 
 
Александра Танасијевић наглашава да је Црвени крст, као организација која помаже Граду Зрењанину у хуманитарној области, с градом до сада имао одличну сарадњу.
- Потписивањем данашњег споразума заједничка нам је жеља да се та сарадња настави и продуби и да се омогући несметано и у континуитету даље функционисање Црвеног крста, на корист наших суграђана којима Црвени крст пружа помоћ. Услуге топлог оброка народне кухиње тренутно користи 260 суграђана, док је 340 породица опскрбљено ланч-пакетима - истиче Танасијевић и додаје да се један од главних сегмената данашњег споразума односи на обезбеђење адекватног, доступног и безбедног простора који ће служити као услужни центар, дистибуциони пункт и магацински простор за прихват хуманитарне помоћи.
- То ће умногоме олакшати рад запосленим и волонтерима у Црвеном крсту, а све с циљем да наши корисници на што безбеднији и достојанственији начин стигну до помоћи. Локација која је за то предвиђена налази се на простору бивше градске пијаце, у Улици Мирослава Тирша - објашњава Александра Танасијевић.    
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5978/Sporazum_Grad_-_Crveni_krst_0.jpg