Потписан Споразум о сарадњи између Града Зрењанина и ТФ “Михајло Пупин”: Градска управа отвара врата студентима на стручној пракси

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и декан Техничког факултета “Михајло Пупин” у Зрењанину проф. др Драгица Радосав потписали су данас Споразум о сарадњи, чији је предмет успостављање сарадње између Града и Техничког факултета, с циљем обезбеђивања стручне праксе и стручног усавршавања студената тог факултета у Градској управи града Зрењанина. Потписивању је присуствовала и помоћник градоначелника Зрењанина Јелена Травар Миљевић. 
 
 
 
Ово није први споразум такве врсте и практично је досадашња сарадња само настављена на период од још четири године и нове генерације студената. Како су истакли потписници, Град Зрењанин омогућиће студентима практичан рад на различитим врстама послова, прикупљању, уносу и обради података у вези са урбанизмом, грађевинским и пољопривредним земљиштем, комуналном инфраструктуром, животном средином, локалном пореском администрацијом и другим областима из надлежности Градске управе. 
 
 
 
Студенти Техничког факултета “Михајло Пупин” стицаће у Градској управи праксу и знања у области дигитализације и векторизације података унетих у Географски информациони систем (ГИС) града Зрењанина, а у томе ће им помагати и усмеравати их стручна лица запослена у Служби за информационе и комуникационе технологије Градске управе.
 
На основу данашњег споразума, Градска управа и Технички факултет закључиће посебан уговор о стручној пракси студената, којим ће се прецизније дефинисати програми праксе, време и начин реализације, подношење извештаја и друга питања од значаја за реализацију стручне праксе. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5999/Simo_Salapura_i_Dragica_Radosav_0.jpg