Сантовац: Помирење у Елемиру, краве поново могу на испашу

Елемир поново дише као једно. Сточари, који на испашу кроз село терају око 200 крава, и остатак Елемира, помирили су се данас у 16 сати, уз посредовање локалне самоуправе, и краве поново могу да иду на пашњаке. Договор је постигнут седам дана након избијања неспоразума, а посредник у преговорима био је Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина. Сантовац је данима разговарао и са сточарима и са грађанима, који су тврдили да краве уништавају и прљају центар села, и који су тражили да им се забрани пролаз. Захваљујући његовом ангажовању нађено је компромисно решење, па краве више неће пролазити кроз центар Елемира, али неће ићи ни заобилазним путем. Млечна грла пролазиће најширим улицама.
 
 
 
 
Сантовац је организовао састанак у Елемиру на ком су присуствовали представници Месне заједнице, представници сточара и грађани који сматрају да краве не треба да иду кроз центар села.
- За Елемир је испаша крава питање од прворазредног значаја. Питање које им значи живот. Егзистенцију. Будућност. Испаша крава њиховим власницима обезбеђује уштеду и додатни приход, и довољне количине млека и меса. Од чега они плаћају рачуне, школују своју децу, плаћају порез. С друге стране остали житељи села имају право на уређен живот, на мир, и очување имовине заједнице. За нас као локалну самоуправу важно је да Елемиру помогнемо да се питање реши у интересу свих. Зато смо постигли договор да се сточарима обезбеди алтернативни прилаз пашњацима, да би могли да развијају своју пољопривредну делатност, а уједно да обезбедимо поштовање потреба осталих грађана Елемира, и очување заједничке инфраструктуре - рекао је Сантовац.
 
 
 
Председник МЗ Елемир Милан Поучки похвалио је постизање договора.
- Важно је да смо дошли до договора. Важно је да сачувамо јединство заједнице и помогнемо једни другима. Ми смо пре свега добре комшије, и треба да живимо сложно, подржавајући и помажући једни друге. Градска власт је разумела да је ово важно питање. Заменик градоначелника је са свима нама данима био на вези и помогао нам је да дођемо до договора - рекао је Милан Поучки.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5993/Elemir_krave_0.jpg