Средствима Покрајине и Града Зрењанина, у вишемилионским износима, обнавља се школска инфраструктура у неколико објеката на територији града

Улагања у школске објекте и инфраструктуру ове школске године мере се вишемилионским износима, у чему учествују Град Зрењанин и Покрајинска влада. У питању су улагања и давања мимо редовних, а тичу се реконструкције, адаптације, санације или инвестиционог одржавања школских објеката. 
 
У основној школи “Јован Јовановић Змај”, у зрењанинском насељу “Шумица”, у току су обимни  занатски радови на замени комплетне столарије и уграђује се 144 нових прозора и 5 улазних врата. Град Зрењанин издвојио је за ту намену из буџета 7 милиона динара. Столарија у тој школи није обнављана од 1963. године, када је школска зграда и саграђена. Након замене свих прозора и врата, планира се и уређење зидова учионица и ходника, као и фасаде.
 
 
 
Град је ове школске године средствима у износу од 1,4 милиона динара финансирао и радове на санацији комплетног спрата - поткровља у Економско-трговинској школи “Јован Трајковић”. Радови су изведени у четири учионице, једном кабинету и ходнику, а обухватили су санацију плафона, уз изолацију и спуштање плафона, замену електричних инсталација и расвете.   
 
Техничка школа у Зрењанину богатија је за моторно возило - аутомобил марке “Дачија Сандеро” као ново наставно средство у тој образовној установи којој је једно од подручја рада школовање кадрова у области саобраћаја. За набавку возила издвојено је око 1,3 милиона динара, а користиће се за обуку техничара друмског саобраћаја.  
 
У дечјем вртићу при меленачкој основној школи “Др Бошко Вребалов” извршена је замена два дотрајала гасна котла за нове, са зидним изводом, чиме су знатно побољшани услови боравка за више од сто малишана из највећег насељеног места на градској територији. За ту намену је из градског буџета опредељено 300 хиљада динара. 
 
 
 
Покрајинска влада, на основу конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, пре неколико дана је определила 11,7 милиона динара за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционо одржавање објеката три основне и две средње школе на територији Града Зрењанина. Највише средстава, 3,1 милиона динара, добила је ЕГШ “Никола Тесла”, за радове на фасади дела зграде школе, док ће Средња пољопривредна школа, средствима у износу од 2,9 милиона динара извршити адаптацију дела школске зграде. 
 
Основна школа “Славко Родић” у Лазареву добила је три милиона динара на име финансирања текућег одржавања санитарних чворова, ОШ “Соња Маринковић” искористиће 1,8 милиона динара за замену прозора, у оквиру друге фазе инвестиционог одржавања, док је ОШ “Серво Михаљ” опредељено 860 хиљада динара за текуће одржавање објекта спортске сале. 
 
Покрајински секреатријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио је два милиона динара Средњој пољопривредној школи у Зрењанину, и тим средствима набавиће се универзална широкоредна сејалица и опрема за прасилиште и одгој, намењени практичном раду ученицима пољопривредног и ветеринарског смера те школе. 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истиче да помоћ школама стиже и у оквиру програма НИС “Заједници заједно” и да нам је заједнички циљ и интерес да школски објекти буду што боље уређени и опремљени. 
- У име Града Зрењанина захваљујем и Покрајинској влади и друштвено-одговорним компанијама на свим издвајањима, а ми ћемо настојати да из нашег буџета и даље опредељујемо значајна средства за санацију и обнову школских простора, учионица, кабинета, као и набавку савремене опреме и средстава, где год се за тако нешто укаже потреба - нагласио је градоначелник. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5979/Zamena_prozora_OS_Zmaj_0.jpg