Заменик Сантовац обишао вакцинални пункт у Фаркаждину - од јутрос вакцинy примило педесет мештана

Заменик градоначелника обишао је данас вакцинални пункт у Фаркаждину где је већ првог дана вакцинисано више од педесет људи.

Он је казао да наши лекари даноноћно раде у црвеним Ковид зонама и да једини напор и храброст који се од нас грађана очекује јесте се вакцинишемо. 

 

 

- Уколико сви прихватимо своју одговорност и учинимо тај минимални напор и кроз имунизацију стекнемо колективни имунитет, Ковид 19 ће изгубити снагу, а ми ћемо моћи да се вратимо у нормалне токове живота. Данас смо у Фаркаждину заједно с грађанима, да их подржимо и позовемо да се вакцинишу у што већем броју. Град Зрењанин је захваљујући подршци председника Србије Александра Вучића и Владе Србије обезбедио довољан број вакцина за све грађане. Од првог дана пандемије главни приоритети нашег највишег државног руководства били су усмерени на заштиту грађана од вируса Ковид 19. И на подршку локалним самоупавама да се оснаже наши капацитети како би се зауставило ширење пандемије. Грађани Зрењанина су им захвални на томе - рекао је још Саша Сантовац. 

 


Председник Савета Месне заједнице “Фаркаждин” Љубиша Туба казао је да се за вакцинацију у том месту пријавило сто тридесет мештана.
- Долазе нам и они који се нису пријавили, значи, велика је заинтересованост, од јутрос је вакцинисано њих педесет. Ово нам заиста много значи јер људи не морају да путују до Зрењанина - рекао је Туба. 

 


Један од оних који је јутро вакцинисан је пензионер Славољуб Мартинов који каже да је вакцинација у селу посебно значајна за старије мештане. 
- Има доста старих, има и непокретних који не могу да иду у град, ово је супер урађено - рекао је он. 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5989/farkazdin_vakcinacija_5.jpg