Зрењанин пету годину заредом био домаћин првенства Војводине у кросу, уз учешће више од 200 такмичара

У зрењанинском Карађорђевом парку данас је одржано првенство Војводине у кросу, а пету годину заредом организатор је атлетски клуб “Пролетер” из нашег града. Окупило се преко две стотине учесника, који су наступали у категоријама од пионира, деце рођене 2013. године, до сениора. Такмичење је отворио заменик градоначелника Саша Сантовац, који је свим учесницима и гостима пожелео добродошлицу у Зрењанин, Европски град спорта 2021. године.
 
 
 

“Ова ласкава титула коју смо добили обавезује нас да у наредном периоду још више радимо на развоју спорта, на развоју спортске инфраструктуре у нашем граду, и драго нам је што смо данас организатори отвореног првенства Војводине у кросу. Овим такмичењем, након годину дана, враћамо се у неке нормалне токове живота и жеља нам је да се оваквим поводима виђамо што чешће. Наш атлетски клуб је сјајан домаћин и свим учесницима желим пуно среће, а нека победе најбољи”, поручио је учесницима заменик градоначелника, који је касније и доделио медаље и дипломе најуспешнијим у најмлађим категоријама.
 
 
 
 
Мирјана Грујић, испред организатора АК “Пролетер” рекла је да ове године првенство има отворен карактер, те да уз покрајинске клубове учествују и такмичари из других екипа с територије Србије.
"Почели смо с идејом да у Зрењанину остане неко такмичење, у тренутку када смо изгубили атлетску стазу. Иако сада имамо нову атлетску стазу на стадиону, нисмо хтели да престанемо с том традицијом, јер смо били успешни домаћини и балканских шампионата у кросу и брзом ходању, прво првенство Србије као самосталне државе одржано је у Зрењанину и нама то представља популаризацију атлетике на најбољи могући начин, трчање у природи, на ваздуху, после зиме током које су многи били затворени или болесни”, рекла је Грујић и додала да је Зрењанин увек био добар домаћин оваквих манифестација и да их град увек подржава. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5977/Kros_Zrenjanin_0.jpg