Данас вакцинација у Тарашу, сутра у Ечки, апелу на вакцинацију младих први се одазивају ученици школе “9. мај”

Масовна имунизација грађана у насељеним местима на територији Града Зрењанина наставља се данас у амбуланти Дома здравља “Др Бошко Вребалов” у Тарашу и сутра у Ечки, у току недеље планирано је да се организује и у Елемиру, а по уобичајеном распореду одвија се и на пунктовима у граду Зрењанину - хали спортова “Медисон” и објекту старе специјалистичке поликлинике. Закључно с јучерашњим подацима, укупно је на градској територији дато 66.057 доза вакцина. Прву дозу примило је 37.825, а обе 28.232 наших суграђана. 
 
 
Истовремено, из Завода за јавно здравље саопштавају да од јуче урађених 78 PCR анализа на Ковид-19 није забележен ни један позитиван налаз. У Општој болници је обављено 19 антигенских тестирања, од којих су 3 била позитивна. Број активних случајева заразе у Зрењанину спао је испод 300 и јуче их је било 293. И даље се смањује број хоспитализованих у Ковид-одељењу болнице - 37 пацијената, уз 89 слободних постеља. 
 
У хали спортова “Медисон” и даље се могу, без претходне пријаве, вакцинисати сви заинтересовани грађани, у термину од 9 до 19 часова, а могу бирати вакцину између произвођача “Фајзер” и “Синофарм”. 
 
Најмањи проценат вакцинисаних је међу младима и стога им је упућен апел да се одазову у већем броју и тиме допринесу да се живот што пре врати у нормалне токове, уз констатацију премијерке Србије Ане Брнабић да “млади у својим рукама држе кључ краја епидемије и колективног имунитета”.
 
У Зрењанину су се први одазвали ученици ОСШ “9. мај”, за које ће вакцинација бити организована сутра у хали спортова “Медисон”. Очекује се одзив пунолетних ученика и других зрењанинских средњих школа, Високе техничке школе струковних студија као и студената Техничког факултета “Михајло Пупин”.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6042/Vakcinacija_Bagljas_00.jpg