Градоначелник: Отварање снукер клуба је допринос да се испромовише нова популарна спортска грана

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура присуствовао је данас свечаном отварању снукер клуба "Зрукер" на Градском базену у Зрењанину, заједно са председником Снукер савеза Србије Владимиром Колаковићем и државним прваком у снукеру Јованом Тодоровићем.

 

 

Градоначелник је истакао да у агенди “Зрењанин европски град спорта 2021” има различитих циљева, а да је један од њих и афирмација и популаризација нових грана спорта, као што је снукер.
- Наш град је познат по разноврсности спортских грана, по масовности у различитим спортским гранама, а наравно, ово је допринос да се испромовише једна нова, популарна спортска грана и нама је изузетно драго да сада, када смо у години када славимо титулу Европски град спорта, можемо још један интересантан спорт понудити нашим суграђанима. Мислим да овде до изражаја долази и ентузијазам наших људи са локала, али и добра сарадња коју Град има са националним гранским савезима. Ово је нова сарадња са Снукер савезом Србије и надам се да ће бити плодотворна и добра за нас све, како за Град, тако и за суграђане. Наравно, ту смо као Град да помогнемо све у настојању да овај клуб досегне и одређене такмичарске резултате - рекао је градоначелник Салапура. 

 

 

Председник Снукер савеза Србије Владимир Колаковић изазио је задовољство што је клуб основан у његовом родном граду.

- Снукер се може играти у комерцијалним клубовима или оваквим, такмичарским. У сваком граду сигурно постоји двадесетак љубитеља снукера којима је довољан овакав простор и један сто, а оно што је у интересу нашег Савеза јесте да се оснује такмичарски клуб. Зрењанин је прототип онога што ми желимо, а Савез ће таквим клубовима дати опрему како би са малим трошковима стартовали са својим радом - рекао је Колаковић. 

Навео је да у Србији постоји десет клубова, од чега два највећа у Новом Саду и Београду, а да је “Зрукер” други клуб у Војводини. 

 

 

Јован Тодоровић је рекао да би и деца требала да се баве спортом јер је, казао је, добар и џентлменски.

Милан Јокић испред удружења “Зрукер” казао је да је клуб основан захваљујући ентузијазму заљубљеника у тај спорт.
- Град Зрењанин је културан и фин град, а снукер је културан спорт, тако да су челници овог града, градоначелник Салапура и његови сарадници, то препознали и помогли нам. Наш циљ јесте да промовише спорт и да анимирамо децу да дођу и тренирају ова диван спорт - рекао је Јокић и рекао да се нада да ће “Зрукер” за годину дана моћи да се такмичи у свом пуном капацитету.  


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6021/zruker_00.JPG