Градоначелник угостио Јовану Арсић, репрезентативку Србије у веслању: још једна ниска на огрлици учесника Олимпијских игара из нашег града

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уприличио је данас пријем за Јовану Арсић, репрезентативку Србије у веслању. Наша суграђанка је пре три недеље изборила пласман на Олимпијске игре у Токију, а током првомајских празника је у Загребу освојила бронзану медаљу на првој регати Светског купа, у дисциплини скул. На том успеху Јовани су честитали и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, њен први тренер у Зрењанину Веселин Вучићевић и председник ВК “Зренекс” Владимир Милошев. Пријему је присуствовао и тренер Јоване Арсић и председник Управног одбора Веслачког савеза Србије Душан Ковачевић.
 
 
 
 
Како наводе у Веслачком савезу Србије, ово је прва медаља за наше женско веслање на једном оваквом такмичењу, чиме наша такмичарка улази у ред најбољих европских веслачица и с пуно оптимизма се припрема за наступ на Олимпијским играма. Предстоји јој и друга регата Светског купа, у Швајцарској, у још јачој конкуренцији, што ће бити прави тест Јованине тренутне форме и надметања с конкуренцијом. 
 
Честитајући Јовани Арсић и њеном стручном тиму на успеху, градоначелник Симо Салапура рекао је да Јована не заборавља свој град, у ком је начинила прве спортске кораке.
- Нама је то подстрек да настављамо да развијамо и обезбеђујемо боље услове за бављење спортом. Велики је пред нама изазов и када је веслачки спорт у питању, јер имамо у Зрењанину веслача века у нашој земљи, Милорада Станулова, а сада и Јовану, која је прва освојила медаљу на Светском купу у женској конкуренцији и друга, која је обезбедила олимпијску норму, после дуго година. Све су то знаци да се веслање у Зрењанину може вратити на стазе старе славе и ми, као Градска управа, и веслачки клубови из града, имамо озбиљан задатак да у наредном периоду и промовишемо, али и унапредимо веслање - истакао је градоначелник и најавио посебну помоћ за учеснике Олимпијских игара из нашег града.
 
- Град ће пружити и додатну мотивацију таквим спортистима и пред Олимпијске игре биће расписан посебан конкурс на основу ког ће Зрењанин, као град спорта, подржати њихов наступ у Токију. Они ће, наравно, у Јапану представљати своју земљу, али и град Зрењанин, у ком су рођени или за чије клубове наступају - нагласио је градоначелник Симо Салапура.  
 
 
 
 
Јована Арсић презадовољна је постигнутим резултатима и како је навела, увек радо долази у свој Зрењанин и драго јој је што је допринела популаризацији веслања у нашем граду. Јована је рођена у Зрењанину, почела је веслањем да се бави у Веслачком клубу “Зренекс”, где је забележила и прве успехе, а сада је чланица београдске “Црвене звезде”. Очекује много од наступа на Олимпијским играма, до којих има још два ипо месеца припрема. 
- Надам се да ћу бити максимално спремна за сваку трку и циљ ми је да извеслам најбоље што могу, а све то ће допринети што бољем резултату. Увек идем на медаљу, а да ли сам спремна за њу, видећемо на Олимпијским играма. Сада ми је најбитније да се добро припремим за то такмичење и да се фокусирам на тренинге, који ће вероватно бити напорни, баш као што је и веслање леп и напоран спорт - рекла је Јована Арсић.
 
Градоначелник је и њој овом приликом уручио симболичан “Спортски пасош” Европског града спорта и пожелео успех на Олимпијским играма. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6007/Prijem_za_Jovanu_Arsic_0.jpg